André van Duin over DWDD-toestanden: 'Zo ken ik Matthijs niet'

André van Duin

Maar hij zegt ook: 'Het is duidelijk niet goed, wat er is gebeurd.'

Je ziet in het DWDD-drama dat er een kantelpunt is bereikt en er steeds meer stemmen opgaan die het ook een beetje voor Matthijs van Nieuwkerk opnemen. Zo ook André van Duin, die geregeld aanschoof in De Wereld Draait Door en zegt: "Ik ken Matthijs goed, af en toe eet ik wel eens een pannenkoekje met hem."

'Het wordt nu enorm opgeblazen en verspreidt zich als een olievlek' 

Bij de opening van Café Max van Jan Slagter werd hem gevraagd naar zijn ervaringen. "Ik wil eerst het onderzoek afwachten", zei Van Duin. "Het is nog niet duidelijk wat er allemaal is gebeurd. Het wordt nu enorm opgeblazen en verspreidt zich als een olievlek. Het is sowieso niet goed wat er is gebeurd, dat is duidelijk. Maar wat er zich precies heeft afgespeeld is nog onbekend, dus vind ik het moeilijk om er verder een mening over te vormen."

Van Duin zegt nooit een woede-uitbarsting of vernedering van Van Nieuwkerk te hebben meegemaakt. "Zo ken ik Matthijs niet. Ik heb vaak als gast bij De Wereld Draait Door gezeten, maar ik heb nooit iets gemerkt. Ik kwam om 18.00 uur binnen, we gingen aan tafel zitten, daarna een hapje en drankje en weer naar huis. Ik was niet bij de redactievergaderingen vooraf of evaluaties achteraf, dus weet niet hoe het daar aan toe ging."

Foto (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in