André Hazes over Rachel en Roxeanne: ' Ik vind ons gezin een beetje sneu'

Andre Hazes

De zanger zat voor het eerst ooit nuchter aan tafel in een talkshow, bij Eva Jinek.

André Hazes verscheen donderdagavond "voor het eerst helemaal nuchter" op televisie. Dat zei de 28-jarige zanger aan tafel bij Eva Jinek. "Helemaal nuchter, ja. Ja, eerste keer, ja", antwoordde Hazes op de vraag van Jinek of dit de eerste keer was dat hij nuchter op tv kwam.

"Ik hoor iemand lachen, dit is eigenlijk heel triest", vervolgde hij. "Al was het maar een, twee of drie biertjes. Dit is wel echt, sinds mijn dertiende nieuw, ja, denk ik."

Hazes had naar eigen zeggen "de hele dag buikpijn" voor zijn verschijning bij Jinek. "Ik durfde niks te eten, maar ik vind het wel weer heel tof eigenlijk. Ik heb lang genoeg thuis gezeten dus het is ook weer tijd om dit te doen."

Afgekickt en clean

In de Videoland-documentaire die onlangs over Hazes verscheen, gaf hij toe "een groot probleem" te hebben gehad met alcohol en drugs. Inmiddels drinkt de presentator niet meer en maakt in maart zijn rentree bij Holland zingt Hazes.

Het wordt een van zijn grootste uitdagingen "…omdat ik mijzelf jarenlang, van kinds af aan, heb ingefluisterd dat ik biertjes nodig heb, omdat mijn vader die nodig had”, vertelde hij aan Jinek. Hazes realiseert zich dat hij zonder alcohol en drugs nu ‘veel beter’ is: "Ik was op weg op mezelf kapot te maken."

List en bedrog

Hazes weet hoe zwaar zijn verslaving voor de mensen in zijn omgeving was, zoals zijn ex-partner Monique en neef Djarno. "Die heb ik het wel heel moeilijk gemaakt," zegt hij. "En wat heel pijnlijk is geweest: ik heb mensen laten denken dat ze gek zijn. Dan was ik een avond wezen stappen en was ik stiekem in de keuken aan het gebruiken en zat ik alleen maar naar boven te kijken of een van de twee naar beneden kwam. Als dan een van de twee naar beneden kwam, ging ik snel op de bank liggen. Als zij dan zeiden dat ik gebruikte, zei ik: je bent gek. Ik heb mensen zich heel klein laten voelen."

Respect voor Rox

Met zijn zus Roxeanne heeft hij op dit moment geen contact, al heeft hij wel respect voor haar. Zij laat Holland zingt Hazes dit jaar aan zich voorbij gaan. "Ik heb geen contact met mijn zus," zegt hij. "En dat is iets tussen ons. Zij heeft er geen behoefte aan om daar te zijn en dan vind ik het ongelooflijk veel ballen dat ze hier nee tegen zegt."

André over Rachel

Ook met zijn moeder Rachel Hazes heeft hij geen contact, al wil hij niet kwaadspreken over zijn ouders. "Vooral mijn moeder heeft het beste geprobeerd wat ze kon. Maar omdat ik nu vader ben denk ik wel: jezus, wat heb je een hoop steken laten liggen."

"Maar ik vind haar ook heel zielig. Ze kan er niet zoveel aan doen. En sommige dingen worden haar aangedaan. Ik vind het sneu. Ik vind ons gezin een beetje sneu. Hoe ons leven eigenlijk is gelopen, met elkaar. Het is verdrietig."

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in