7 celebs die briljant wraak namen op hun ex

celebs wraak ex

William Congreve wist het in 1697 al: 'Hell has no fury like a woman scorned.'

En dat is een ritueel dat door de eeuwen heen stand heeft gehouden. Niet voor niets is zo'n beetje iedereen Team Shakira sinds bleek dat haar ex Gerard Piqué haar uitbundig bedroog.

In 24 uur tijd werd een ‘diss-track’ van Shakira op Youtube meer dan 63 miljoen keer bekeken. Een record: de single ‘Out of your league’ werd een dag na de release de best bekeken Latin song in de geschiedenis van het videoplatform, met dank aan observaties als 'Je hebt een Ferrari ingeruild voor een Twingo.' 

Ah, wraak. Je schiet er weinig mee op, maar het geeft gek genoeg toch enige voldoening. Iggy Azalea verbrandde de kleren van haar ex-verloofde Nick Young nadat hij haar had bedrogen: 'Alles is verbrand, darling. Elke designer die je maar kunt bedenken.'

Taylor Swift heeft patent op wraaksongs over elke lover die haar ooit heeft teleurgesteld: revanche nemen én er geld aan verdienen #kudos

Eén niveautje hoger: Beyoncé die met Lemonade een heel wraakalbum afleverde, waarin ze haar man Jay-Z vakkundig op alle tracks onder de bus gooide (het huwelijk overleefde zowel zijn ontrouw als haar wraak, wonderbaarlijk genoeg).

Satsuki Mitchell Daniel Craig
© Getty Images

Ook leuk: toen Satsuki Mitchell ontdekte dat haar verloofde Daniel Craig (met wie ze zeven jaar samen was) scharrelde met Rachel Weisz gaf ze nog even 1,2 miljoen euro uit met zijn creditcard, voor ze die teruggaf.

Tineke Verburg
© Brunopress

En we herinneren ons allemaal Tineke Verburg, de beschermheilige aller bedrogen vrouwen, die geschiedenis schreef met haar wraakje.

Tineke was getrouwd met sportjournalist Jos Kuijer, die haar aan de kant zette voor schrijfster Patty Harpenau. Tineke zat niet bij de pakken neer toen ze werd verlaten voor een jongere vrouw. In plaats daarvan knipte ze alle knoopjes van Jos' overhemden af. De hemden stopte ze in een vuilniszak met een briefje waarop ‘Ze kan toch zo goed naaien?’ Niets meer aan doen, zo'n actie!

prinses Diana revenge dress 1994
© Getty Images

En soms hoef je ergens alleen maar te verschijnen in een killer dress, om even duidelijk te maken wat de ander misloopt. Exhibit A: prinses Diana!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in