Zo leuk zijn Marion Koopmans en haar man Ad

Zo leuk zijn Marion Koopmans en haar man Ad

Fotograaf Roger Neve wist niet wat hij zag.

Echt graag laat Marion Koopmans zich niet fotograferen. Als hoogleraar virologie natuurlijk ook niet zo gek dat ze er niet aan gewend is. Gelukkig maakte ze voor ‘onze’ Roger Neve een uitzondering. Het werd een bijzondere shoot.

Roger: “Ik heb Marion twee keer mogen schieten. Eerst in het ziekenhuis van Rotterdam voor een eerder nummer van Nouveau. We raakten in gesprek, praatten even niet over COVID, iets wat haar ook wel verraste. Het beviel ons allebei zo goed dat we het voor het nieuwe nummer nog eens over hebben gedaan. Ditmaal met haar man Ad erbij.”

Zo leuk zijn Marion Koopmans en haar man Ad

Punky

Neve fotografeert vaak voor Nouveau, en ook vaak onze rubriek Relatiegeheimen. Hij opperde Marion en Ad zelf. “Toen ik tegen Marion zei dat ze best rock ’n roll of punky haar had en ik haar wel eens zo zou willen fotograferen, vertelde ze dat ze van muziek houdt. Dat ze saxofoon speelt en dat haar man muzikant is. Dat leek me leuk om vast te leggen, dat muzikale van ze als koppel.”

Dus toog hij naar huize Koopmans om op veilige afstand de liefde tussen Marion en Ad te aanschouwen. “Het is een ontzettend leuk stel”, zegt Roger. “Je ziet direct dat ze gek op elkaar zijn.”

Zo leuk zijn Marion Koopmans en haar man Ad

Zoveel liefde

Is het moeilijk om stellen te fotograferen, al helemaal stellen die geen camera’s gewend zijn? Roger: “Nervositeit komt vaak voort uit onzekerheid, en dan hebben mensen die wél vaak voor de camera staan soms ook gewoon. Het helpt altijd om mensen iets te doen te geven. En tja, met een piano en saxofoon zoals bij Ad en Marion, was dat zo geregeld. Voor mij was het een heel makkelijke shoot eigenlijk, want ze hadden echt plezier samen.”

Gevolg: wij krijgen Koopmans eens van een heel andere kant te zien in de nieuwe Nouveau (cover Loretta Schrijver). “De rol van rockster paste Marion gewoon heel goed. En die twee zijn geweldig samen, echt twee handen op een buik. Als Marion naar haar man kijkt, zie ik echt vreugde, zoveel liefde. Die momenten zijn echt cadeautjes voor een fotograaf.”

Zo leuk zijn Marion Koopmans en haar man Ad

Dieper dan het plaatje

Voor Roger zelf is het bovendien ook fijn om mensen even uit hun dagelijkse realiteit te halen, bijvoorbeeld die als viroloog in deze tijden. “Ik probeer me ook niet te veel in te lezen in wie ik ga fotograferen, zodat ik niet te veel een beeld vooraf heb. Soms voel ik me bijna een psycholoog: ik probeer te ontdekken wat nou écht iemands persoonlijkheid is. Fotograferen gaat dieper dan het plaatje alleen. Je wilt toch de mens vastleggen."

Het interview met Marion en haar man niet missen? De nieuwe Nouveau ligt nu in de winkel en is hier te bestellen (cover: Loretta Schrijver). Of abonneer je nu met deze mooie aanbieding.

Beeld: Roger Neve

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in