‘Rifka heeft een sterke uitstraling, dat vraagt om sterke mode’

‘Rifka heeft een sterke uitstraling, dat vraagt om sterke mode’

Stylist Claudia Engels over onze nieuwste covervrouw.

Kleurrijke kunst als achtergrond. Leidt dat niet enorm af van de actrice die je moet kleden? We vroegen het stylist Claudia Engels, verantwoordelijk voor onze prachtige shoot met kunstenaarsdochter Rifka Lodeizen.

Hoe lastig is het om op te vallen met kleding voor kleurrijke kunststukken?

“De locatie, het STRAAT Museum in Amsterdam Noord, was heel rauw en kleurrijk. Daar kun je als stylist juist alle kanten mee uit. Het had iets artistieks. Als het goed gaat, wordt de kleding dan een beetje één met de werken. Dat is een uitdaging, maar ik had ook echt megaveel opties mee voor Rifka. Eentje, een Elzinga met een grafische print, paste toevallig exact bij een van de werken. Zo tof als zoiets gebeurt.”

‘Rifka heeft een sterke uitstraling, dat vraagt om sterke mode’

Kende je Rifka al? Welk beeld had je bij haar?

“Ik had Rifka nog nooit eerder gekleed. Vooraf belden we even om haar wensen te bespreken. Ik zie haar als een echte powervrouw, ze heeft echt zo’n sterke uitstraling. Dat zie je terug in de styling: veel primaire kleuren, best wel bold, uitgesproken. Een sterke uitstraling vraagt om sterke looks.”

De outfits zijn kunststukjes op zich…

“Ja, leuk hè! We gingen voor een kunstzinnige vibe, met graphics, een kunstenaarsvibe’je zeg maar. Het pak van Claes Iversen met ruffles, de broek van Oso Couture met strepen. Het zijn op zichzelf staande art pieces.”

‘Rifka heeft een sterke uitstraling, dat vraagt om sterke mode’

Wanneer weet je: dit is dé coverlook?

“Dat weet je niet vooraf. Ik probeer altijd wel iets pakkends uit te zoeken natuurlijk, iets wat de aandacht trekt. Maar het mag ook weer niet afleiden van de persoon waar het om draait. Gaandeweg de dag denk je meestal: die wordt het. Dat ontwikkelt zich, bedenk je niet van tevoren. In het geval van Rifka werd het een Missoni-top met een kokerrok, een beetje eigenwijs, met lekker veel kleur een perfecte match met de achtergrond.”

Nu we je er toch aan hebben… heb jij nog een gouden stylingtip voor dit najaar?

“Even denken. Een mooie, wijd uitlopende pantalon van een luxe, dikke stof. Ik vind die van Natan bijvoorbeeld heel mooi, of op de high street die van Massimo Dutti. Heel Máxima-proof ja, haha. Die stijl je met een kasjmieren truitje of een zijden blouse. Of je koopt er een heel pak van, met een passende blazer. Het is een beetje een dooddoener, ik weet het, maar investeren in kwaliteit blijft toch altijd mijn grootste tip.”

Het interview en de fotoshoot met Rifka staan in de nieuwste Nouveau, die je nu hier kunt bestellen.

Beeld: Roger Neve

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in