‘Quinty is mode-inspiratie voor ons allemaal’

‘Quinty is mode-inspiratie voor ons allemaal’

Stylist Patty Zomer over de shoot met ons nieuwste covermodel Quinty Trustfull.

Een moderek vol zwart-witte opties die voor velen van ons nét iets te dicht op de huid zouden zitten. Gelukkig is Quinty Trustfull niet zomaar een covermodel.

Patty, schrok Quinty niet van de strakke pasvormen?“Welnee, ze wist daar van tevoren van af hoor. Quinty is heel makkelijk, natuurlijk omdat ze ook echt model is geweest. En ze is een échte Sporty Spice. Ze ziet er gewoon geweldig uit, niet eens voor haar leeftijd, maar naar elke maatstaf. Bovendien weet ze dat wij allemaal, ik, Leco, fotograaf Roger, er alles aan doen om haar op haar mooist te laten zien. Als ik bijvoorbeeld iets van een rolletje zie, ben ik altijd de eerste die in het decor springt. Maar goed, daar is bij Quinty geen sprake van.”

Passen de looks in deze modeshoot bij Quinty’s eigen stijl?“Nou, ze draagt wel meer kleur normaal gesproken. En ze heeft van zichzelf best een romantische manier van kleden, met veel mooie blouses, kantjes, dat soort dingetjes. De jurk die ze op de cover draagt, van Elisabetta Franchi, had ik ook echt meegenomen met het oog op Quinty. Ik ben niet zo van de tule, maar zij wel, ze dook er ook meteen op af. Bij dit soort shoots is het de kunst om een sausje over de eigen smaak van degene die op de foto gaat te gooien. Het moet nooit een totale metamorfose worden.”

‘Quinty is mode-inspiratie voor ons allemaal’

Was het voor jou een uitdaging, zo’n zwart-witte shoot?“Best wel, want er is nu heel veel kleur in het modebeeld dus het was best wel een zoektocht. Gelukkig komt wit elke zomer weer terug. We hebben gemikt op klassieke, tijdloze beauty en dat is volgens mij heel goed gelukt. Verder is het voor mij de uitdaging om net buiten de stijl te gaan zitten die mensen zelf hebben. Net even scherper, modischer, met meer glamour. In het geval van Quinty is het vooral iets modischer geworden. Een short met een naveltruitje zal zij normaal niet zomaar dragen. En deze fit, zo heel dicht op de huid, is ook wel een beetje veel voor daily life hoor.”

Bieden de looks die je voor Quinty hebt samengesteld ook inspiratiemateriaal voor ons fysiek minderbedeelden?“Ik hoop dat mensen zich vooral laten inspireren door wat Quinty zo leuk maakt: haar energie, hoe positief ze is. Op modegebied is ze inspiratie voor ons allemaal in deze shoot: je maat maakt niet uit, een klassiek, mooi wit overhemd staat bij iedere vrouw knap. En een zwarte legging kun je ook aan als je voller bent, bijvoorbeeld met een oversized colbert met een riem erom of een groot vest. Ik zou lekker wegblijven van dat hele strakke en naveltruitjes. Hopelijk zijn de Nouveau-lezeressen dat wel voorbij. Wat mij betreft móét dat buiten fotoshoots om wel echt een gepasseerd station zijn op onze leeftijd, haha.”

‘Quinty is mode-inspiratie voor ons allemaal’

Beeld: Roger Neve

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in