Even over De Jas van Caroline Tensen...

Even over De Jas van Caroline Tensen...

We werden overspoeld met vragen, en Patty Zomer weet raad.

Toen onze eigen hoofdredacteur een Behind The Scenes-kiekje deelde van de fotosessie met Caroline Tensen voor ons nieuwste nummer (je koopt 'm hier), werd ze overladen met vragen van nieuwsgierige lezeressen. Voornamelijk: 'Waar komt die fantastische jas toch vandaan?'.

Stylist Patty Zomer kwam daar speciaal voor vaste klant Caroline mee aanwaaien en heeft alle details voor je, van waar je 'm scoort tot hoe je 'm stijlt. Dat is nog eens full service!

Even over De Jas van Caroline Tensen...

Oké Patty, hou ons niet langer in spanning. Wáár komt deze jas vandaan, en is-ie nog te krijgen?"Jazeker, hij is nog gewoon beschikbaar bij... Zara. Het is een leuke, blije jas voor een zacht prijsje. Van de kwaliteit moet je niet al te veel verwachten, maar ik vind 'm heerlijk om mee met vorm en kleur te spelen. En lichtblauw staat eigenlijk iedereen goed, ongeacht haar- of huidskleur."

Even over De Jas van Caroline Tensen...

Hoe kwam je voor Caroline uitgerekend bij deze jas uit?"Ten tijde van deze shoot zaten we nog in een lastige positie. De winkels waren dicht. Dus ben ik een rondje gaan bestellen. We gingen voor de foto's met Caroline een beetje voor het Queen's Gambit-gevoel, met veel kleur, lekker veel grafisch. Caroline heeft iets heel stoers en houdt wel van lekker makkelijk, een spijkerbroek, gympies... Dus zocht ik voor haar echt items die het midden vonden tussen mode en meer casual. Het moet geen verkleedpartijtje worden, zeg ik altijd."

Even over De Jas van Caroline Tensen...

Je werkt vaste prik met Caroline, is ze bereid veel nieuwe looks te proberen?"Ja, we gaan telkens een tikje verder. Belangrijkste is altijd dat we wie Caroline is en waarin zij zich prettig voelt niet uit het oog verliezen. Maar steeds vaker proberen we toch iets met design te doen, iets uitgesprokeners dat wel óók goed past bij haar DNA."

Zij viel voor deze jas, jij viel voor deze jas. Is het een trenddingetje?"Nee, het is geen trendkleur en de jas zelf is zelfs van afgelopen seizoen. Maar: de meeste vrouwen kiezen voor dit soort jassen toch een camelkleur. En het is heel leuk om kleur te bekennen, juist ook in onze leeftijd, zodat je niet in de vertrutting zakt. Door in vorm en/of kleur iets extra's aan je look toe te voegen, maak je het toch meer eigen."

Even over De Jas van Caroline Tensen...

Heb je om af te sluiten nog een tip voor hoe we zo'n oversized jas kunnen dragen?"Nou, het moet niet zo zijn dat de jas met jou wegloopt. De trend van oversized blijft voorlopig nog wel, maar je moet er je eigen vorm in vinden. Trek het eens aan, kijk of het voor je werkt. Draag 'm eens los, of met een ceintuur. En als je het niet bij je vindt passen, doe je het lekker niet."

Beeld: Roger Neve/Zara

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in