De mannentrend voor het najaar: biggetjesroze?

De mannentrend voor het najaar: biggetjesroze?

Stylist Pieter van Loon vertelt je ALLES.

Nouveau-stylist Pieter van Loon weet precies hoe mannen er dit najaar stijlvol bij kunnen lopen. Toch had hij bij de shoot met Adriaan van Dis (nú in Nouveau, je bestelt ‘m hier) weinig in de melk te brokkelen.

Pieter: “Adriaan weet precies wat hij aan wil, heeft een heel uitgesproken smaak. In zo’n geval is mijn taak als stylist anders. Ik shop voor hem, maar hij heeft zelf alle zeggenschap over wat hij aantrekt. In dit geval: zijn eigen kleding van Tenue de Nîmes.”

De mannentrend voor het najaar: biggetjesroze?

Adriaans outfit in de nieuwe Nouveau is wel helemaal van dit najaar. Maar hij kent de trends dus zelf zo goed?

“Ja, kijk, zijn stijlgevoel is heel klassiek. Maar hij combineert graag met modern. Hij gaat gewoon heel goed gekleed. Adriaan durft ook: sjaals, pochetjes. En goeie kleuren, hij is geen grijze muis in het straatbeeld waar toch iedereen in een pufferjacket met een fleecetrui lijkt te lopen. De trendkleuren voor dit najaar zijn kleuren die eigenlijk elk najaar wel terugkomen: bruin, okergeel, oranje, en lekker veel corduroy. En biggetjesroze.”

Wacht… biggetjesroze?

“Ja, dat zie je momenteel overal. Ralph Lauren, een favoriet van Adriaan, maar ook Prada heeft het veel. De inmiddels best beroemde look van acteur Jake Gyllenhaal is van Prada. Je draagt het als top, en dan het liefst gecombineerd met een mooie, vale jeans. Het liefst ook nog eens in zachte materialen zoals cashmere of mohair. Mierzoet echt.”

Staat die kleur alle mannen?

“Mits het bij je huidtoon en haarkleur past. Als je zelf heel licht en blond bent, word je zelf een beetje een biggetje. Maar bij mooi grijs of donkerder haar staat het prachtig.”

Gebeurt het je vaak dat je à la Adriaan voor styling ergens komt en dan vaststelt dat een man zichzelf wil kleden?

“Er zijn twee type mannen qua styling: zij die zich totaal aan de stylist overgegeven en zeggen ‘Doe je ding!’. Of zij die zó uitgesproken zijn dat je ze eigenlijk niks kan aantrekken. Dan ben je er om te kijken of de kleding mooi op beeld komt en goed zit.”

Waar kijk jij modetechnisch naar uit de komende maanden?

“Ik hoop dat we ons de komende tijd weer mooi gaan aankleden, nu het weer mag. Ik hoop met kerst smokings te zien bijvoorbeeld, dat zou ik heel mooi vinden. Zelfs de mooie pakkenmerken, denk aan een Corneliani, zijn nu ook wat meer naar comfortabel gegaan, naar de trend dat alles makkelijk moet zitten. Ik heb daar nog geen kentering in gezien, maar ik hoop wel dat die snel komt. Ik ben er wel klaar mee: ik vind het heel belangrijk dat je je mooi aankleedt, voor jezelf én uit respect voor een ander.”

De mannentrend voor het najaar: biggetjesroze?

Wat draag je zelf dit najaar?

“Ik hou van denim op denim, echt luxe denim dan wel. Gecombineerd met een camel-coat. Een jasje met krijtstreep op jeans en jeans vind ik ook heel fijn. Met een klein sjaaltje. En ik heb een cashmere-verslaving.”

Wat zou jij andere mannen tippen voor dit najaar?

“Investeer in een mooie mantel, een goeie jeans en een wollen pantalon. En gooi die sneakers weg. Dat idee dat bij alles een sneaker moet… koop liever een goede Chelsea-boot, van die halfhoge laarzen. Zwart past bij de meeste outfits, maar bruin suède vind ik ook heel mooi. Doe je dat, dan staat alles wat je aantrekt ook gelijk gekleder.”

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in