‘Combineer dit najaar eens verschillende prints’

‘Combineer dit najaar eens verschillende prints’

Stylist Pieter van Loon over dé grote najaarstrends.

In de nieuwe Nouveau (je koopt 'm hier) zet stylist Pieter van Loon alle trends voor dit najaar uiteen. Wij vroegen hem het (stylish) hemd van het lijf over hoe wij thuis nou concreet aan de slag kunnen met mooie trends.

Hoe stel je als stylist vast wat de trends zijn voor Nouveau-lezeressen dit najaar?

“Nou, ik begin door de shows te kijken om te zien wat er allemaal is, wat de trends zijn en vooral: wat er bij Nouveau past. Daarnaast kies ik trends die mij liggen. Samen met de chef mode en de fotograaf denken we daarna goed na over een locatie. Binnen? Buiten? Dit keer hebben we gekozen voor een mooi hotel. Daarna is het een kwestie van het juiste model vinden en natuurlijk shoppen in mijn geval. Dat doe ik bij de persbureaus, waar de collecties an een half jaar van tevoren liggen, en ik bestel ook items bij modehuizen.”

‘Combineer dit najaar eens verschillende prints’

Is 40+ een moeilijke doelgroep als het gaat om trends?

“Niet bepaald hoor. Je let op andere dingen. Een croptop kan nog zo’n trend zijn, dat voelt niet comfortabel voor iedereen. Als stylist kijk ik naar hoe ik iemand mooier maak. En ik denk na over wat een lezeres zelf zou aantrekken.”

Heb je dit seizoen een favoriete hype?

“Leer is een van mijn favorieten dit seizoen, zo’n trend die altijd weer terug blijft komen. Ik vind leer ook echt bij Nouveau passen, een luxe materiaal met een goede uitstraling. Daarnaast sla ik dit seizoen erg aan op ruit-op-ruit. Een uitdagende trend, dat wel. Waarbij je echt op zoek moet naar prints die bij elkaar kloppen.”

Hoe dan?

“Om te beginnen door echt voor duurdere merken te gaan. Dries van Noten is er sterk in, Dior ook. Of kijk eens bij Vestiair om tweedehands een oudere collectie te shoppen, wel zo duurzaam. De duurdere labels hebben vaak meer tijdloze prints. De doorsnee merken zijn het toch vaak net niet. Verder is het een gevoelskwestie: denk jij dat deze prints goed bij elkaar voelen. Ik heb bijvoorbeeld panter met ruit gecombineerd in deze shoot, maar ruit met een bloem zou ik dan weer niet doen. Het verschil? Nou, ik denk dat je moet gaan voor totaal andere kleuren, zoals bij panter. Of juist voor ton-sur-ton. Niet iets net er tussenin.”

‘Combineer dit najaar eens verschillende prints’

Nog een trend uit de nieuwe Nouveau is ‘volume’. Best lastig om thuis mee aan de slag te gaan. Heb je tips?

“Die is echt moeilijk, want je wordt er als je niet oppast snel te volumineus van. Je wilt altijd zorgen dat je een taille creëert. Dat kun je doen met een ceintuur, maar bijvoorbeeld ook door een jeans met een hoge taille te dragen. Het gaat er vooral om dat je zorgt voor verschil in volume. Combineer bijvoorbeeld opgestroopte mouwen, een soort pofmouw, eens met lange handschoenen. Of draag een hele brede ceintuur over een puffer jacket. Daar denk je misschien niet zo snel aan, maar dat staat geweldig.”

Beeld: Roger Neve/Casper Rila

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in