Zo mooi: iconische topmodellen nog een keer samen op de catwalk van Versace

Door Kim Veldema
Zo mooi: iconische topmodellen nog een keer samen op de catwalk van Versace

Prachtig, al die jonge meiden op de catwalk, maar er werd maar over een clubje beauty's gesproken afgelopen weekend. En dat waren de vroegere topmodellen Naomi Campbell (47), Cindy Crawford (51), de voormalige Franse first lady Carla Bruni (49), Claudia Schiffer (47) en Helena Christensen (48).

Donatella Versace zorgde voor deze bijzondere reünie tijdens de Milaan Fashion Week.

Twintig jaar na zijn doodHet is twintig jaar na de dood van haar broer Gianni en de Italiaanse modeontwerpster wilde een ode aan hem brengen. Daarom bracht ze de vijf legendarische topmodellen, die ooit voor hem over het plankier liepen, weer samen op de catwalk.

Donatella met haar broers Santo (links) en Gianni (rechts)

'Eindelijk een lach'Gianni Versace werd op 15 juli 1997 doodgeschoten voor de deur van zijn huis in Miami. Voor zijn inmiddels 62-jarige zus Donatella nog altijd een inktzwarte bladzijde, maar het organiseren van de bijzondere reünie gaf haar een stoot positieve energie: "Vandaag ben ik niet verdrietig", zei ze. "Ik ben blij dat ik dit na twintig jaar eindelijk kan doen met een lach op mijn gezicht."

Lees ook: Best of Diana: de blauwe Versace

KippenvelNiet alleen Donatella was trots, ook de vroegere topmodellen (nog steeds prachtige dames) schitterden op de catwalk tijdens het showen van de Lente/Zomer 2018-collectie. Carla Bruni, Naomi Campbell, Cindy Crawford, Helena Christensen en Claudia Schiffer waren gehuld in gouden jurken en verschenen tijdens het nummer Freedom van George Michael. Kippenvel voor velen, want dat nummer werd ook in de jaren 90 gedraaid in de show van Gianni.

Klik op de foto hieronder voor het filmpje:

 

ICONS!!! ⚡️⚡️⚡️

Een bericht gedeeld door Donatella Versace (@donatella_versace) op

Gianni, this is for youDaarnaast heeft Donatella haar inspiratie voor haar kersverse collectie gebaseerd op de ontwerpen van Gianni. Op het Instagram-account van Versace wordt in een filmpje uitleg gegeven. "Gianni, this is for you", gevolgd door een verscheidenheid aan printjes en kleuren.

Ook Doutzen van de partijNiet alleen de oudere generatie modellen was aanwezig op de catwalk. Onder anderen Crawfords 16-jarige dochter Kaia Gerber, de half-Nederlandse topmodellen Bella en Gigi Hadid en de beeldschone Doutzen Kroes gaven acte de présence.

Bron beeld: Hollandse Hoogte