Viva Magenta wordt de kleur van 2023!

Het is een heel krachtige, verzadigde kleur.

Door Ella Vermeulen
Viva Magenta

'Viva Magenta', dat wordt volgens de powers that be bij Pantone dé kleur van 2023. De tint is een liefdesbaby tussen rood, roze en paars. Nadrukkelijk niet hetzelfde als het felle Valentino-pink waar we afgelopen jaar mee zijn doodgegooid en ook niet het roze van #Barbiecore. Het zit meer tegen fuchsia aan, het is een heel krachtige, verzadigde kleur.

Viva Magenta
© Pantone

"Een genuanceerde rode toon", noemt Pantone het zelf.  "Die een balans tussen warm en koel presenteert. 'Viva Magenta' is een hybride kleur die het fysieke én het virtuele van onze moderne wereld representeert. Assertief, maar niet agressief. Het is een karmijnrood dat niet stoutmoedig domineert, maar eerder als een 'vuist in een fluwelen handschoen' is. Viva Magenta straalt dynamiek uit en is een transformerende rode tint die in staat is om een positievere toekomst te creëren."

viva magenta
© Pantone

De tint is geselecteerd door trendvoorspellers die mode en design nauw in de gaten houden: zij zagen deze nuance de laatste tijd steeds vaker opduiken...

... zowel in fashion als online.

Viva Magenta
© Pantone

... zowel in fashion als online.

Catherine prinses van Wales
© Getty Images

De prinses van Wales had vorige week duidelijk een vooruitziende blik toen ze in deze look bij het Zuid-Afrikaanse staatsbezoek was. 

Viva Magenta
© Pantone

De kleur van dit jaar was ‘Very Peri’, een violetachtig blauw. Voor vorig jaar, 2021, riep Pantone uitzonderlijk twee tinten uit tot heersers: grijs voor alle joggingbroeken die we droegen, en een felgeel dat ons optimisme na de pandemie moest symboliseren. 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in