Transparant is trend (en ook jij kunt daar mee wegkomen!)

Transparant valentino

Dit voorjaar vliegen de transparante stoffen je om de oren – maar niet getreurd (dan wel geschokt) – ook 45+ kan absoluut met deze trend aan de slag.

Transparante pareltjes

Niet alleen Chanel maar ook andere grote namen als Jimmy Choo en Valentino toonden tijdens hun shows voor dit seizoen het ene transparante pareltje na de andere. Van transparant met stippen tot doorzichtig met ruches – het kwam allemaal voorbij.

Chanel transparant
© Chanel

Chanel plaatste zakken op strategische plekken (lees: de borsten) en liet het model een stijlvolle, zwarte versie van de Bridget Jones onderbroek dragen onder een chique transparante rok.

Molly Goddard transparant
© Getty Images

Maar zo extreem als bijvoorbeeld de looks van Molly Goddard hoeft het uiteraard niet voor een avondje uit in eigen land.

Transparant voor 45+

Nouveau mode expert Anita heeft dé truc om ook als 45-plusser met de trend mee te kunnen gaan. Het gaat bij deze trend namelijk niet zo zeer om het laten zien van huid, maar meer om de look en feel van transparante stoffen.

Valentino transparant
© Getty Images

Anita tipt dan ook de midi-jurk die bestaat uit meerdere transparante lagen – zo heb je wél het vrouwelijk effect van een doorzichtige stof zónder dat je huid zichtbaar is. Deze kunst kijk je af bij White Lotus-ster en Italiaanse schone Sabrina Impacciatore (54), die in een gelaagde jurk van Valentino de show stal tijdens de afgelopen editie van de SAG Awards.

streetstyle transparant
© Getty Images

Hier nog wat streetstyle voorbeelden van transparant: knetterhip, zonder dat de zedenpolitie zal uitrukken of je je ongemakkelijk voelt! 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in