• Mode

Straks weet je precies welke kleur jou perfect staat

Door Kim Veldema
Straks weet je precies welke kleur jou perfect staat

Heel fijn om te weten, zeker met de kerstdagen in aantocht: welke kleuren staan je prachtig en welke kun je beter in de kast laten liggen? Om daar achter te komen, zonder peperduur stijladvies, is er nu 'My Color Passport'. Nouveau's online editor Kim wilde precies weten wat dat is en toog naar ICI Paris XL in Haarlem.  

Straal maarDe dames achter dit handige concept kwamen vandeweek langs op de redactie en overhandigden mij een pakje met daarop de naam 'My Color Passport'. Het zag er al uit als een geschenk, maar het echte cadeau krijg je pas in de ICI Paris, waar je een kleurenadvies op maat wacht. Het doosje (zie de foto hieronder) is een soort waardecheque, en als je die inlevert bij een speciaal geselecteerde ICI Paris XL, krijg je van een van de medewerksters - met behulp van een speciale computer - te horen in welke kleur kleding én make-up je het meest straalt. Dat willen wij wel!

Straks weet je precies welke kleur jou perfect staat

Warm of koel type?Daarvoor hoef je niet veel te doen: de kleur van je arm wordt gelegd op een zilveren en een gouden ondergrond en daar begint het 'meten' al: oogt je arm flets op de gouden ondergrond? Dan ben je het meest gebaat bij koele tinten - zoals ik, zo blijkt. Komt je huid het best uit op goud? Dan ben je het mooist als je je in warme tinten hult. 

Straks weet je precies welke kleur jou perfect staat

Keuzes, keuzes...Vervolgens wordt de kleur van je ogen en huid in de computer ingevoerd, en je geeft zelf aan welke kleurenpaletten die je te zien krijgt jou het meest aanspreken. Daaruit kiezen vond ik overigens nog best moeilijk. Maar eigenlijk moet je meteen het palet aanwijzen dat in je opkomt. Niet denken, maar doen - gelukkig kreeg ik hulp van kleurexpert Pearl.

Even scannen in het pashokjeDuur is zo'n persoonlijk advies niet (een kleine 30 euro) en binnen tien minuten ben je meteen een stuk wijzer én krijg je je eigen kleurenpaspoort - dat nog best heel verrassend kan zijn - mee naar huis. Je krijgt ook de speciale app cadeau, die je altijd kunt raadplegen als je twijfelt of je een aankoop moet doen. Scan de kleur in van dat ene jurkje of die mooie blouse (ja hoor, gewoon in het pashokje) en de app 'vertelt' je direct of het je kleur is - of niet. 

Dank u, SantaMy Color Passport cadeau geven is natuurlijk ook in de roos, maak je er meteen een gezellige shopdag van met degene aan wie je 'm geeft! Hier vind je alle informatie. Dit vierkante persoonlijke 'papieren' Color Passport krijg je meteen mee, wie wil downloadt de app en voilà: een kleuren faux pas zal jou nooit (meer) overkomen.

Straks weet je precies welke kleur jou perfect staat

Kleurexpert Pearl legt nog even kort uit hoe My Color Passport werkt. Zet je volume gerust wat hoger, want het was gezellig rumoerig in de winkel. 

Credit sfeerbeeld: Hollandse Hoogte