Metallics zijn momenteel helemaal hot, maar hoe voorkom je de zilverfolie-look?

zilver metallics

Ga jij als ware mode-ekster altijd automatisch af op alles dat glanst? Dan mag je dit voorjaar in je handjes knijpen – jezelf volledig in zilver (of goud) hullen is helemaal oké. Sterker nog, het is één van de grootste trends van dit seizoen.

zilver metallics simone rocha
© Getty Images

All out gaan met een volledig zilveren of metallic outfit à la Simone Rocha...

Zilver metallics altazurra
© Getty Images

...of Altuzarra behoort absoluut tot de mogelijkheden, maar is geen must.

Hourglass handbag Balenciaga
© Balenciaga

Ook met slechts een blikvanger in metallic ben je al helemaal on trend, maar laat dit dan wel een statement stuk zijn waar je u tegen zegt. Denk bijvoorbeeld aan de architectonische (en nu al iconische) Hourglass tas van Balenciaga in zilveren uitvoering mét krokodillenprint.

Ellen Pompeo Michael Kors
© Getty Images

Zo maak je deze trend tijdloos

Is zo'n futuristische look nou net niet helemaal je ding? Niet getreurd – Nouveau’s eigen mode-expert Anita weet raad. “Combineer een metallic item met een klassieker, zoals we ook zagen op de runway bij Michael Kors. Hier ging een metallic rok hand in hand met een beige twinset - Ellen Pompeo draagt hier de look van de runway. Maar ook kun je kiezen voor een donkere jeans met een zilverkleurige blouse. Zo heb je toch glans, zonder dat je het risico loopt voor een aluhoedjesdrager aan te worden gezien.”

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in