Hemels Haute: er komt een couture-veiling aan!

Linda Evangelista Chanel 1992

'Going once, going twice', bij Christie's.

Verzamelaars van bijzondere fashion kunnen hun slag slaan, er wordt binnenkort een grote collectie haute couture geveild bij Christie's. 'A Haute Couture Wardrobe’ bestaat uit 115 couture-items uit het einde van de 20ste eeuw.

Grote namen

Onder de hamer gaan handgemaakte stukken van Christian Dior, Yves Saint Laurent, Hubert de Givenchy en Karl Lagerfeld. Om je een idee van de prijzen te geven: een witte met bloemen geborduurde blazer en plissérok uit de 1991 collectie van Karl Lagerfeld wordt geschat op € 2000-3000. Een colourblock jurk van Yves Saint Laurent staat op de lijst voor € 800-1200. En een zeldzame coatdress van zijde en kant van Alexander McQueen voor Givenchy in 1997 wordt geschat op € 1500. 

Er kan online worden geboden op 'From Chanel to Saint Laurent, a Haute Couture wardrobe' van 11 - 25 januari 2023. Voor wie bieden niet ziet zitten is er een tentoonstelling van de stukken in Parijs die open is van 19 - 25 januari, als ook Paris Couture Week wordt gehouden.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in