• Mode

Haute couture-circus van Dior in Dubai

Haute couture-circus van Dior in Dubai

Het circus van Dior streek afgelopen maandag in Dubai neer. Het merk toonde daar zijn haute couture-collectie voor de lente-zomer 2019. De show maakte zijn debuut tijdens de Fashion Week in Parijs afgelopen januari waar hij werd opgevoerd in het Musée Rodin.

De voorliefde voor het circus zit er al lang in bij het Franse modehuis. Zo was Christian Dior zelf fan van het circus en bezocht hij regelmatig evenementen in Cirque D'Hiver in Parijs. In diezelfde plaats maakte Richard Avedon in 1955 zijn nu iconische 'Dovima with Elephants'-foto, zo meldt de Arabische editie van Vogue in hun maartnummer. 

Haute couture-circus van Dior in Dubai

Beeld: moma.org

Dovima - supermodel van de jaren vijftig - staat evenwichtig als een ballerina tussen twee olifanten.

John Galliano

Ook voormalig creatief directeur van Dior, John Galliano, verwees in een aantal van zijn collecties naar het circus.Maria Grazia Chiuri, de huidige creatief directeur van het Franse modehuis, haalde voor de ontwerpen inspiratie uit Victoriaanse kermissen en de clownsbeelden van fotograaf Cindy Sherman. Picasso's kostuums voor de Ballets Russes' uitvoering van Parade uit 1917 dienden ook ter inspiratie.Zo luidt de titel van de modeshow dan ook Dior Dream Parade (#DiorDreamParade). De show op de Fashion Week, opgevoerd in een circusachtige tent, bevatte zelfs acrobatiek.  

Lees ook: Dit zijn de beste make-up tips voor 40+'ers

Goud en intense rode tinten

Maria Grazia Chiuri kon voor de show in Dubai het 'reeds verrichte werk overwegen', zo vertelde ze aan Vogue. Door de Dior-ateliers zijn vijftien nieuwe outfits ontworpen. "Deze ensembles zijn afgestemd op het couture-thema, maar zijn absoluut nieuw in hun vorm en materiaal."

De show werd wederom opgevoerd in de circusachtige tent. De getoonde creaties waren voorzien van goud, intense rode tinten en subtiele tinten groen en lila. Er waren ook dromerige jurken met brede geplooide rokken in verschillende tinten en materialen te zien.⁣

Mutsen met lovertjes 

Alle looks zijn aangevuld met mutsen voorzien van lovertjes gemaakt door Stephen Jones die onder de kin zijn bevestigd.

Pierrot-clown

De Belgische make-updirecteur Peter Philips liet zich inspireren door de Pierrot-clown en dat resulteerde in een hele natuurlijke huid en vlekkerige, zwart omrande ogen. Uit het onderste ooglid werd een recht lijntje naar beneden getrokken.  

Bekijk hieronder een aantal ontwerpen uit de haute couture-collectie die maandag werden getoond in Dubai. De creaties zijn vrouwelijk en hedendaags te noemen.

Haute couture-circus van Dior in Dubai
Haute couture-circus van Dior in Dubai

Bekijk hieronder een video van de show.

De Iraans-Nederlandse influencer Negin Mirsalehi was uitgenodigd voor de modeshow.

Bronnen: Dior, vogue.meBeelden: Dior

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in