Fashion Feest in Arnhem (en de Stockdagen zijn terug!)

Fashion + Design Festival
© Barbara Kerkhof

Arnhem staat inmiddels bekend als de stad die de grootste Nederlandse namen in de mode industrie, zoals onder anderen Iris van Herpen, Piet Paris, Sander Lak, Lidewij Edelkoort en Viktor en Rolf heeft groot gebracht. Naast deze iconen, zijn er ieder jaar weer nieuwe modestudenten en designers die de stad nieuw leven in blazen.

Fashion + Design Festival
© Barbara Kerkhof

Tijdens het Fashion + Design Festival (FDFA) 2023, onderdeel van de juni modemaand Arnhem, laten Arnhemse ontwerpers, culturele instellingen en ondernemers zien wat ze in huis hebben. Tijdens het festival kunnen bezoekers zich laten inspireren door de creatieve rijkdom die Arnhem kent op het gebied van mode en design. Thema is 'Buiten de lijntjes' en het hele programma vind je hier.

Drie FDFA highlights

Fashion + Design Festival
© Barbara Kerkhof

ArtEZ Design Finals

De in binnen- en buitenland hooggewaardeerde opleiding ArtEZ Fashion Design in Arnhem kan bogen op een lange lijst van afgestudeerde ontwerpers en mode-illustratoren die een glansrijke carrière hebben opgebouwd. De talenten van de 65ste generatie Fashion Design presenteren hun werk eindelijk weer live, de show is op vrijdag 2 juni te zien in Musis Arnhem.

Stockdagen Arnhem 

Tijdens de Stockdagen openen Nederlandse topontwerpers en high-end winkeliers de deuren van hun voorraadkasten. Vier dagen lang kunnen bezoekers in heel Arnhem terecht voor stock, samples en prototypes van mode-, accessoire- en productdesigners tegen gereduceerde prijzen.

Gevestigde modehuizen zoals Hu le Kes, maar ook jonge mode- en designlabels, net afgestudeerden en high-end Arnhemse winkeliers bieden hun voorraden aan. Zowel mode- als productontwerpen komen voorbij. De Stockdagen vinden plaats in Musis, het centrum van Arnhem en het Modekwartier en zijn van 30 juni tot en met 2 juli 2023 te bezoeken. 

Nacht van de Mode

De Nacht van de Mode is een veelzijdig en bruisend mode-evenement in het Modekwartier van Arnhem. In aanloop naar de zomer pakken de ondernemers van het Modekwartier uit en organiseren een event waar alles op gebied van mode bij elkaar komt in de straten van Klarendal. Voor 2023 kiezen ze voor het thema 'Kleur-rijk', wat staat voor diversiteit, inclusie, participatie en het samen kleur geven aan de wijk en de samenleving. 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in