Exposities: couture, kronen en de kroning van Charles III

tentoonstelling Royal Connections, Crowns and Coronets
© Blenheim Palace

Rond de kroning van Charles III wordt veel georganiseerd. Voor de liefhebbers van historische mode tippen we twee exposities.

Crown to Couture
© Kensington Palace

Om te beginnen Crown to Couture in Kensington Palace, een tentoonstelling over de Georgiaanse tijd en hoe die de huidige rode loperlooks heeft beïnvloed: alsof Beyonce in Bridgerton opduikt. Er zijn meer dan 200 outfits te zien, van Lady Gaga's groene MTV Awards jurk tot de wereldberoemde zilveren jurk die is gedragen aan het hof van Charles III.

Ook te zien: Lizzo's spectaculaire Thom Browne jurk van het Met Gala 2022, compleet met gouden capejas , de Monique Lhuillier jurk van Phoebe Waller-Bridge (Emmys 2019) en Billy Porters 'Sun God' outfit van The Blonds voor het Met Gala 2019.  

Royal Connections

Royal Connections, Crowns and Coronets
© Blenheim Palace

In Blenheim Palace (Oxfordshire) staat tot 30 juli 2023 de tentoonstelling Royal Connections, Crowns and Coronets waarin de inmiddels 300 jaar durende relatie tussen de Marlboroughs en de Britse koninkijke familie te zien is in de vorm van kronen, robes en foto's. Het is de oogst van bevriend te zijn geweest met twaalf monarchen.

Onder de stukken een kroon die nog gedragen is door koningin Anne en een jurk die de vorige kroning heeft meegemaakt: Lady Rosemary Spencer-Churchill was een van de 'maids of honour'  toen koningin Elizabeth werd gekroond.

Royal Connections, Crowns and Coronets
© Blenheim Palace

Leuke extra: er zijn ook kostuums te zien uit Bridgerton, samen met items uit de tijd van de échte Queen Charlotte.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in