Bekend op Birkenstocks – deze celebs gaan voor stijl én comfort

Je weet wat je te doen staat bij de eerste zonnestralen!

Birkenstock
© Getty Images

De liefde van celebs voor Birkenstocks gaat diep – waar het ooit als lelijk bestempelde schoeisel voorheen enkel was weggelegd voor geitenwollensokkendragers zijn de comfortabele muiltjes en sandalen nu niet meer weg te denken uit celebrity garderobes.

Designers en supermodellen

Hoewel ook de klassieke Birkenstock ontwerpen zeer geliefd zijn door zowel bekende als onbekende modeliefhebbers heeft het merk flink werk verricht om van haar stoffige imago af te komen. Zo worden er al een aantal jaar de meest hoogwaardige samenwerkingen op ons afgevuurd – grote modehuizen als Dior en Proenza Schoulder behoren bijvoorbeeld tot de lange lijst van grote namen waarmee Birkenstock heeft samengewerkt.

Hoewel Birkenstocks aan de voeten van veel supermodellen worden gespot, was er één die ook zelf een lijn mocht ontwerpen voor het schoenenmerk – niemand minder dan Heidi Klum mocht haar creatieve visie voor Birkenstock de vrije loop laten.

L: Gigi Hadid, R: Kendall Jenner
© Getty Images/ L: Gigi Hadid, R: Kendall Jenner
Heidi Klum
© Getty Images/ Heidi Klum
Julianne Moore
© Getty Images/ Julianne Moore

Comfort is key

Niet alleen piepjonge modellen kiezen voor comfort – ook doorgewinterde sterren als Marion Cotillard, Sarah Jessica Parker en Kate Winslet zweren bij Birkenstocks. “Ik vind het erg moeilijk om mooie, modieuze schoenen te dragen. Ik voel me veel comfortabeler in laarzen, Birkenstocks of loafers,” deelde Kate zelfs.

Sarah Jessica Parker
© Getty Images/ Sarah Jessica Parker
Marion Cotillard
© Getty Images/ Marion Cotillard

Alles Gucci?

Speaking of designer samenwerkingen en Sarah Jessica Parker – laatstgenoemde heeft de geruchtenmachine onlangs flink aangezwengeld. Op de set van Sex and the City spin-ff And just Like that werd ze namelijk gespot met Birkenstocks voorzien van de klassieke, kenmerkende GC monogram print van modehuis Gucci. Deze unieke Birkenstocks zijn verder nog nergens anders gezien en geen van beide merken heeft een samenwerking aangekondigd. Maar wellicht komt dat nog, en is SJP er zoals gewoonlijk lekker vroeg bij als het op de laatste mode aankomt. To be continued…

Sarah Jessica Parker
© Getty Images/ Sarah Jessica Parker

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in