Akshata Murty doet een ‘Máxima-Amaliaatje’

Een stijlicoon op 10 Downing Street, dat was even geleden.

Sunak Murty Japan
© Getty Images

Stijlbewust Groot-Brittannië heeft wat te doen. Want na jaren van Liz Truss, Carrie Johnson en Theresa May is er eindelijk een fashion darling­-momentje aangebroken in de premierswoning van Londen.

Niet Rishi Sunak (hoewel hij vaak ‘Dishy Rishi’ genoemd wordt – wat zoveel betekent als ‘ziet er goed uit’) maar zijn vrouw Akshata Murty gooit hoge modeogen. En deed dit weekend haar beste Oranje-impressie in deze fijne look.

Akshata Murty Rishi Sunak Japan
© Getty Images

Wij zien hier Máxima en Amalia op Koningsdag 2023 in, of Máxima en Alexia op Koningsdag 2022 als je dat liever wilt. Wat maar weer aangeeft hoe goed onze royals een modeoor aan de grond hebben.

Máxima Amalia Koningsdag 2023
© Brunopress

Akshata kan het natuurlijk ook lijden om zich goed te kleden. Nog nooit woonde er zo’n rijk stel als de Sunak-Murty’s op Downing Street (geschatte waarde: 730 miljoen pond) en dat betekent natuurlijk ook een beter kledingbudget.

Maar stijl kun je natuurlijk niet kopen en dat heeft ze dan ook zeker niet gedaan. Akshata heeft in het verleden gestudeerd aan het Fashion Institute en runde een tijd een succesvol modelabel. Belangrijk is het niet, wat de premier en zijn vrouw dragen naar de G7 in Japan. Maar leuk is het natuurlijk wél.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in