3 'modest fashion' collecties ter ere van de vastentijd

& Other Stories ramadan collectie

Serene glamour voor de ramadan (en voor niet-moslima's die van elegant houden).

Of het gepast is om tijdens de vastenmaand aan nieuwe kleren te denken, is vast een punt van discussie. Feit is dat er drie labels met een speciale ramadancollectie komen die er mag zijn: zwierige lange jurken, mooie goudkleurige sieraden en schoenen waar je de hele zomer op wilt lopen.

 &Other Stories

ramadan collectie & Other Stories
© & Other Stories

Lichte stoffen, lange jurken, een begerenswaardig tasje en drie paar schoenen. Prijzen tussen de 50 en 250 euro.

Loro Piana

Ramadan collectie Loro Piana
© Loro Piana

Loro Piana kwam vorig jaar ook al met een Eid capsule collectie en dat smaakte duidelijk naar meer. Die van 2023 is een eerbetoon aan het Midden-Oosten: kaftans, kleuren als crème en goud, ruimvallende ontwerpen – je kunt er ook mee gezien worden op een feestje.

Noon by Noor

Noon by Noor ramadan collectie
© Noon by Noor

Sierlijke stoffen, mooi borduurwerk, eenvoudige silhouetten. Met onder andere een schitterend crèmekleurig jasje, een feestelijk pak en een zwierige zwarte laagjeslook.

Vasten

De ramadan begint dit jaar op 22 (of 23) maart en valt deels samen met de 40-daagse katholieke vastenperiode voor Pasen, waarin sober wordt geleefd. Die eindigt op 8 april, de ramadan is voorbij op donderdagavond 20 april 2023.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in