Zó krijgt je huid in de overgang haar glow terug

vrouw huidverzorging overgang

Zeg maar dág tegen die fletse uitstraling, het kan beter!

De menopauze zorgt voor veel veranderingen in je lijf en je huid vormt daar geen uitzondering op. De daling van zowel oestrogeen als progesteron zorgt voor minder stevigheid, minder goed vocht vasthouden en kan de huid ook doffer en fletser maken.

Oestrogeen is de aanjager van collageen, elastine en hyaluronzuur die de huid vol, stevig en gehydrateerd houden. Progesteron stimuleert de aanmaak van talg, als dat afneemt, wordt je huid dus steeds droger.

Omdat de celvernieuwing ook nog eens trager gaat, kan de huid er futloos uit gaan zien en wordt ook de opgebouwde schade door zonlicht (rimpeltjes, vlekjes) zichtbaarder. What to do?

Hou het simpel

Wat je in de overgang nodig hebt, is een product dat de celvernieuwing stimuleert, iets wat de huid beschermt tegen verdere zonschade en verder iets wat de huid helpt om beter vocht vast te houden, zodat het volume een beetje terugkeert.

Voor de ochtend betekent dat reinigen, een antioxidant serum gebruik, daarover een moisturizer met hyaluronzuur die het vochtgehalte omhoog krikt en als laatste zonbescherming. In de avond weer een cleanser en dan een serum met retinol en weer een moisturizer.

Gezonde glow

Dit een paar weken volhouden met twee keer per week een milde scrub en je huid zal echt weer een gezonde glow terugkrijgen, helemaal als je daarbij ook voldoende water drinkt en gezond en gevarieerd eet: voeding speelt ook een rol om de huid van binnenuit een handje te helpen.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in