Zin in een nieuwe look? Dit zijn de hipste kapsels voor 2023!

Dag middenscheiding, hallo zijscheiding!

Door Ella Vermeulen
vrouwen kapper retro droogkap vintage

Zeker weten dat je er volgend jaar met hip haar bijloopt? Plan dan alvast een afspraak bij de kapper in voor één van deze kapsels, want de onderstaande haarstijlen zijn hot in 2023!

 

Lage zijscheiding

kapsel
© Getty Images

Dag middenscheiding, hallo zijscheiding! Gooi je haar lekker de andere kant op: hoe lager (en dus dichter bij je oor) de scheiding, hoe beter. Dit kapsel is een gevalletje win-win: makkelijk te stylen én je creëert gelijk een chique look! Prima voor een dagje op kantoor, maar ook heel leuk voor een feestje.

 

Lage knot

 

Vanessa Moody knotje
© Getty Images

Laag is in, want naast de lage zijscheiding zullen we ook de lage knot veel gaan zien in 2023. Dus geen messy bun bovenop je hoofd, maar zo laag mogelijk in je nek. En ook deze haarstijl heb je binnen no time in elkaar. Je hoeft er niet eens voor naar de kapper. Bijkomend voordeel: deze look is erg geschikt als je haar iets vetter is.

 

Bob 2.0

Lea Neumann
© Getty Images

Voor dit kapsel mag de schaar erin, want die lange lokken zijn verleden tijd. De bob is namelijk hét it-kapsel van 2023. Met deze stijl wordt het haar recht rondom het gezicht geknipt, ongeveer rond je kaaklijn. Een variatie hierop is bijvoorbeeld de A-lijn: hierbij is je haar aan de voorkant langer dan aan de achterkant. Of creëer met een föhnborstel eenvoudig een curved bob. Wil je er nóg meer on trend bijlopen? Laat dan ook gelijk een pony knippen!

 

Retro

Topsy
© Getty Images

De vintage-look zagen we de afgelopen tijd ook al in het modebeeld terugkomen, dus dan kunnen de haren natuurlijk niet achterblijven! Wat we het komende jaar veel zullen zien is de mullet. Inderdaad: het matje in de nek. Met daarbij véél laagjes door het hele haar, waardoor je een speels kapsel krijgt met verschillende lengtes. Toegegeven: dit kapsel is lang niet voor iedereen weggelegd en je moet ervan houden, maar hip is het wel!

 

Felle kleuren

Tina Leung
© Getty Images

Nog zo’n love it or hate it haarstijl: felle kleuren. Azuurblauw, roze, groen: het mag en kan allemaal! Al is de verwachting dat we wel meer roodtinten zullen gaan zien. Aangezien ook deze trend niet bepaald… subtiel is, is het aan te raden om eerst voor een kleurspoeling of -masker te gaan. Kun je het daarna altijd nog verven.

 

Wet look

Wet look
© Getty Images

Deze stijl is eigenlijk nooit helemaal weggeweest, maar gaat sowieso een echte comeback maken in 2023. En dan het liefst strak naar achteren gekamd. Je moet geen hekel hebben aan veel producten in je haar, want voor dit kapsel heb je een flinke lading gel, haarlak en glansspray nodig. Geen dagelijks kapsel, wel erg leuk voor een feestje!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in