Waarom smoky eye ook voor 50+ zo'n sexy look is

smoky eye
© Getty Images

Het viel op bij het Met Gala, hoe iedereen van Jennifer Lopez tot Glenn Close en Penelope Cruz met de smoky eye look rondliep.

smoky eye
© Getty Images

Het is met recht een klassieker, in het oude Egypte werden ogen al donker omrand met kohl, al vindt de huidige populariteit van het smoky eye eerder haar oorsprong in de 1920's en 1930's toen filmsterren in Hollywood hun ogen graag extra zwaar aanzetten. Doe-het-zelver Marlene Dietrich deed het door roet van een kaars te mengen met vaseline om het mooi te kunnen vervagen.

smoky eye
© Getty Images

Smoky eye brak in 1997 groots door dankzij make-up artiest Linda Cantello, die Tom Fords tweede collectie voor Gucci vergezeld liet gaan van smudgy, zwarte oogmake-up – hier op Kate Moss – die zo sexy was dat de look sindsdien nooit meer uit de mode is geraakt.

Maar, hoe breng je smoky eye op zonder dat het panda eye wordt? Het is geen kwestie van een streep zetten en smudgen, daar kom je alleen mee weg als je een grunge-jonkie bent. Deze mevrouw laat zien hoe je dat aanpakt op 50+ oogleden die vaak wat losser zijn en een beetje hangen. Het is hier en daar net wiskunde – de driehoek is heilig – maar het resultaat mag er zijn. En voor een avondje uit zet je het gewoon net even wat zwaarder aan.  

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in