Voor één keer feestelijke nepwimpers: zo doe je dat

Voor als je een beetje verleidelijk onder je wimpers door naar de mistletoe wilt kijken 🎄 !

Door Kim Veldema
Valse Wimpers

Wat heerlijk dat we weer echt kunnen stralen deze feestmaand. Ons motto: there is no such thing as being overdressed. Wil je niet alleen de show stelen met je feestelijke outfit, maar ook met je prachtige ogen? Dan maak je die wel heel zwoel met een setje false lashes.

Voor wie nu visioenen krijgt van ongelukjes met wimperlijm en betraande ogen die allesbehalve picture perfect zijn: met deze tips breng je nepwimpers wel goed aan.

Experimenteer ver vóór het feest

Begin niet met het plakken van wimpers op de dag van het feest. Doe dat in plaats daarvan ruim daarvoor, en gebruik voor dat eerste experiment een goedkope set wimpers. Die heb je al voor een paar euro, zelfs Hema verkoopt ze en die zijn nog herbruikbaar ook. Gaat het mis, dan krijg je ook geen hartverzakking omdat je veel geld kwijt bent.

Knip de wimpers op maat

Leg de nepwimper-strip tegen je eigen wimperrand aan en knip de strip vervolgens op maat – uiteraard niet terwijl je ‘m nog in de buurt van je echte wimpers houdt! Gooi het restje niet weg, dat kun je later nog aanbrengen aan het uiteinde van je wimperrand voor een extra intens effect.

Breng de lijm met beleid aan

En daarmee bedoelen we: verdeel de lijm echt goed, ook zeker in de hoeken, en plak ze niet meteen op. Na het aanbrengen van de lijm moet je even wachten, 30 seconden is doorgaans voldoende. Je kunt het beste de strip zo ombuigen dat de uiteinden elkaar even raken. Zo verdeel je de lijm goed en buig je de strip al wat in model.

Kijk niet recht vooruit, maar omlaag in de spiegel

Het moeilijkst is om de wimperstrip zo dicht mogelijk tegen je eigen wimpers te plakken, zonder dat ze in de echte haartjes verstrikt raken. Leg daarvoor een spiegel op tafel, liefst een beetje schuin omhoog, als je de wimpers gaat aanbrengen. Als je omlaag kijkt, wordt je ooglid groter, zodat je beter kunt zien hoe je de wimpers moet plaatsen. Sluit je ogen niet tijdens het aanbrengen, dat verandert de vorm van je ogen en dat wil je niet. De wimpers plaatsen kan met je vingers, maar de meeste mensen gebruiken een pincet voor wat extra precisie.

Gebruik eyeliner om de strip te camoufleren

Voor de finishing touch gebruik je een vloeibare eyeliner (een eyeliner pen of gel liner kan natuurlijk ook) om de wimperstrip onzichtbaar te maken. Je kunt ook een mooie wing creëren, door bij de buitenste ooghoek met een boogje omhoog te eindigen. Et voilà, klaar ben je! Tip: neem wel altijd wimperlijm mee in je tas, want mochten ze onverhoopt losraken (nepwimpers zijn niet dol op regen bijvoorbeeld), dan plak je ze in een handomdraai weer vast.

En zo verwijder je ze weer pijnloos!

Slapen met false lashes? Wij raden het af. Je haalt ze er pijnloos weer af met make-upremover zonder olie, of met water. Wrijf hiermee langs de wimperrand en verwijder de wimpers zachtjes. Maak ze schoon, zo zijn ze weer klaar voor hergebruik.

PS. Ook hierna geen fan van wimperlijm? Dan zijn er altijd nog magnetische nepwimpers, die je ‘vastplakt’ met magnetische gel liner. It’s magic!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Masterclass! Leco geeft een lesje wimpers plakken