Skin cycling, de huidhype waar iets voor te zeggen valt

Skin cycling, de huidhype waar iets voor te zeggen valt

Met 3,5+ miljard views op BeautyTok is dit een dingetje.

Bij de meeste TikTok hypes bonken we moedeloos met het hoofd op ons bureau en gaan over tot de orde van de dag. Skin cycling – inmiddels 3,5+ miljard views – is echter iets waar ook huidtherapeuten en dermatologen zich in kunnen vinden. Wat houdt het precies in?

Kickstart van je huid

Skin cycling is een manier om de weerstand van je huid te verbeteren door minder producten te gebruiken. Over de hele linie van huidverzorging zie je recent al een trend in versimpeling: zeventien producten over elkaar gebruiken is niet meer van deze tijd. Bovendien maakt het je huid lui, omdat er vrijwel geen prikkel meer is om huidproblemen zelf op te lossen.

Bij skin cycling gebruik je je rijke nachtcrème vol werkzame stoffen slechts twee tot drie nachten per week. Op de tussenliggende dagen geef je je huid rust en gebruik je minimaal producten. Je huid kan zo aan het herstel van de barrièrefunctie werken. Hoe beter die is, hoe minder pukkels en droge plekken.

Het gemiddelde schema ziet er zo uit:

Avond 1: cleansen en scrubben of exfoliëren.

Avond 2: cleansen en retinol  

Avond 3 + 4: cleansen en een rijke nachtcrème (liefst met hyaluronzuur)

En dan weer het regiem van de eerste avond.

Foto (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in