Nieuwe haartrend: Twilighting

Nieuwe haartrend: Twilighting

Belle, naturelle en geheel vampiervrij.

Om zo natuurlijk mogelijk grijze haren aan te pakken, wordt tegenwoordig steeds vaker Twilighting ingezet. Dat is een hybride tussen balayage-technieken (highights die rechtstreeks op je haar worden ‘geschilderd’) en babylights (subtiele en fijne highlights, aangebracht met behulp van aluminiumfolie).

De combinatie van deze verschillende technieken zorgt voor het ontstaan van een zeer natuurlijk gelaagd resultaat in de categorie 'Bronde' ofwel bruin, met warme ondertonen en gouden tinten.

Wat deze kleur zo verschillend maakt van een gewone bruine kleuring met gouden highlights is het feit dat er verschillende technieken worden gebruikt om een zo natuurlijk mogelijk resultaat te verkrijgen.

“De plaatsing van elke strook kleur heeft een doel”, aldus Karissa Schaudt, haarstyliste en kleurexpert bij Maxine Salon in Chicago – zij maakte de term groot. “Belangrijk is om je kapper te vragen om verschillende technieken te gebruiken, zodat je een kleuring krijgt die multidimensionaal is. Neem daarbij zeker ook enkele foto’s mee naar de kapper, zodat die weet wat je bedoelt.”

Openingsfoto (c) iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in