Nieuw! Oog-yoga voor een jeugdige uitgeruste blik

Nieuw! Oog-yoga voor een jeugdige uitgeruste blik

En je kunt er gewoon bij op de bank blijven liggen!

Nieuwe wellnesstrend voor thuis: oog-yoga voor een frissere oogopslag. Een soort doe-het-zelf lift, zeg maar. "Net als bij gewone yoga kun je door te oefenen de spieren om je ogen sterker en langer maken," zegt yogadocent Chatty Dobson die ervaring heeft met dit fenomeen, in de Britse Vogue.

Het idee erachter is dat door de spieren rond je oog te versterken, het hele gebied er strakker en wakkerder uit gaat zien. "Je hebt er niet alleen plezier van als je in de spiegel kijkt," zegt Dobson, "Omdat we tegenwoordig zoveel naar een scherm staren is het ook een manier om de oogzone te ontspannen en sterker te maken."

Daarnaast zou het helpen om beter te kunnen blijven focussen (iets wat minder wordt naarmate je ouder wordt) en helpen bij (spannings)hoofdpijn. Aan de slag!

Stretchen

  • Ontspan de gezichtsspieren, wiebel met je kaak en wenkbrauwen om de spieren zacht en ontspannen te maken. Hierbij hou je je ogen gewoon dicht.
  • Hou je ogen dicht, kijk met dichte ogen vier tellen helemaal naar boven, kijk langzaam naar beneden en hou de blik weer vier tellen vast. Drie keer herhalen.
  • Oefening herhalen, maar nu door met gesloten ogen van links naar rechts te kijken en diagonaal te kijken, waarbij je de blik steeds vier seconden vasthoudt.

Versterken

Knipper tien keer zo snel als je kunt en hou dan de ogen vijf langzame tellen gesloten. Vijf keer herhalen.

Focussen

Ga rechtop zitten en strek je armen uit met de duimen omhoog. Richt je blik op je duimnagel, vier tellen vasthouden en dan je duim langzaam naar je neus brengen tot je hem niet langer scherp ziet. Vier tellen vasthouden, langzaam je arm weer strekken met je blik op de nagel gericht. Dan met je andere arm herhalen, beide zijden vijf keer.

Voor dikke oogjes kun je aan de slag met de tips van deze yogi

Foto (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in