Move over botox, er is een antirimpelmiddel 2.0!

injectable botox daxxify
© Getty Images

Waarom iedereen het heeft over Daxxify.

Tot in lengte van jaren een snoetje dat zo strak is als een biljartbal, dat wordt vrijwel nooit meer nagestreefd. Maar net even wat minder vermoeid ogen of iets jeugdiger lijken, dat is tegenwoordig bijna net zo normaal als naar de tandarts of kapper gaan.

Nieuwe injectable

Vandaar dan er enige opwinding is rond een nieuwe injectable om fronslijnen te verminderen. Die heet Daxxify, Daxi voor intimi. Het is een alternatief voor botox en de meest recente neuromodulator die is goedgekeurd door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) voor de behandeling van rimpels.

Werkt sneller en langer

"Er zijn nu vijf door de FDA goedgekeurde neuromodulatoren voor esthetische en cosmetische behandelingen: Botox, Dysport, Daxxify, Xeomin en Jeuveau," zegt Sachin Shridharani, een gecertificeerde plastisch chirurg bij Luxurgery, in Glamour.

Het feit dat Daxxify-injecties sneller en langer werken dan Botox, speelt een grote rol in de toenemende populariteit. Vooral omdat veel specialisten en patiënten de afgelopen jaren hebben gemerkt dat Botox sneller uitwerkt dan normaal. "We kunnen zeggen dat Daxxify de eerste echte innovatie in neurotoxine is, vanwege de peptide-uitwisselingtechnologie," aldus Shridharani.

Grote innovatie

"De formule bevat geen menselijk albumine of dierlijke eiwitten. Door de manier waarop het werkt, heeft het de neiging stevig gebonden te blijven en langer mee te gaan op dat neuromusculaire knooppunt. Het is echt een grote innovatie en verandering in de neuromodulatie-wereld waardoor het product langer meegaat." Denk daarbij aan een maand of negen in plaats van de vier tot vijf maanden dat het effect van botox te zien is. Het is overigens ook gemiddeld twee keer zo duur als 'gewone' botox.

De injectable is nog niet verkrijgbaar in Nederland, maar dat zal vermoedelijk later dit jaar wel het geval zijn.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in