Met Leco in 5 stappen naar de look van 2023: 90's Revival!

supermodellen

In deze aflevering van Leco's Beauty Academy vertaalt Leco van Zadelhoff de haar- en make-uptrends van 2023 naar een mooie 40+ look met een flinke toef glamour, helemaal à la de Glamazones van de jaren negentig.

1 Uitstraling

Ach, the nineties, hoeveel looks had je toen wel niet? Het was de tijd van de TMF Awards, van scherpe contrasten in mode en make-up. Knalblauwe oogschaduw, bruine lippen, gitzwarte eyeliner, een extreem matte huid en glossy lips.

Wil je terug naar die dagen waarin iedereen eruitzag als een popster – of liever gezegd als iemand die graag een popster wilde zijn –, ga dan voor die bloedrode lippen, of maak ze donkerbruin, en doop je wenkbrauwen in de glitter.

Maar je kunt de nineties ook vertalen naar een zelfverzekerde uitstraling, omdat je weet hoe jij er op je best uitziet. Met die big blow-out voor je haar, iets ‘lichtere’ wenkbrauwen, smokey eyes of misschien die metallic oogschaduw, een vleugje extra poeder en mooi omlijnde beige lippen. Dan ben je een 40+vrouw van deze tijd.

2 Haar

Leuk, die asymmetrische, kort afgeknipte pony uit de jaren negentig, dat ravenzwarte (geverfde) haar. Die look behoorde tot de extremiteiten. Maar ook helemaal van nu is het haar dat destijds Cindy Crawfords handelsmerk was: altijd prachtig uitgeföhnde, bouncy lokken.

Je ziet ook de blunt bob, dus niet korter aan de achterkant en langer voor, maar een heel recht en bot afgeknipte bob. Die is heel populair en goed te vertalen naar 40+. Wat ook terug is uit de jaren negentig, zijn de haaraccessoires. Spelden, klemmetjes, bijzondere versieringen rond je paardenstaart, glitter. Een heel leuke ontwikkeling.

3 Foundation

Er wordt dit jaar veel gedaan met blush en alles wordt wat matter dan de afgelopen tijd, waarin alles vooral shiny en glowy was. Daar staat tegenover dat de oogmake-up juist weer glanzender wordt. Een natuurlijke blos op de wangen is nooit uit de mode. Breng het aan over (of onder en dan dubbel zoveel gebruiken) je foundation, op de appeltjes van je wangen.

De foundation blijft licht en wordt goddank geen masker zoals je in de jaren negentig wel zag. Blend die foundation mooi met concealer en een shaper voor een heel natuurlijk effect, poeder op voorhoofd, neus en kin voor een natural mat. Met dat canvas kun je verder zo trendy aan de slag als je wil.

4 Ogen

Na jaren van dikke veldmuizen boven de ogen krijgen we weliswaar geen Marlene Dietrich-boogjes, maar de wenkbrauwen worden wel iets dunner, gedefinieerder in elk geval.

Ik ben heel blij met wat meer shape in de wenkbrauwen; het zijn immers blikvangers die voor een groot deel je uitstraling bepalen. Je ziet, net als in de jaren negentig, extreem lichte wenkbrauwen, wenkbrauwen vol glitters, maar ook mooie natural brows in, hooguit, de donkerste tint van je haar.

Terwijl de huid matter wordt, zijn de ogen helemaal hot met metallic oogschaduw of frosty tinten. Eyeshadowpoeders nat aanbrengen geeft al een groots effect. Tinten als bruin en paars kunnen groene en bruine ogen ongelooflijk laten stralen. Bruintinten zijn altijd hot: ga voor smokey eyes, een wimpertje, lijntje (wel smudgen) boven en onder de ogen en lekker veel mascara. daar kan geen trend tegenop.

5 Lippen

De edgy glam van glossy latex-lippen uit de nineties is terug, evenals de nude lippen. Ik geloof heel erg in de return van de beige lip, denk aan Spice Girl Victoria Beckham met haar smokey eyes en nude lippen. Maak de look helemaal van nu door de lippen te omlijnen met een goed potlood in een iets donkerder tint dan de lipstick waarmee je de lippen inkleurt. Een mooie gloss eroverheen en eat your heart out, Posh!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in