Je mooiste huid vanaf 40, 50 en 60 jaar!

Je mooiste huid vanaf 40, 50 en 60 jaar!

Tweaks voor elke levensfase.

In elke levensfase vraagt je huid om een iets andere aanpak. Jetske Ultee, onderzoeksarts in de cosmetische dermatologie weet precies wat je wanneer nodig hebt.

40+

Lijntjes worden rimpeltjes, je huid vertoont pigmentvlekjes, je kunt weer puistjes krijgen en de aanmaak van collageen wordt minder, onder invloed van de overgang. Hierdoor wordt de huid dunner. Ook wordt de huid droger door minder talgproductie en minder goed vocht kunnen vasthouden.

"Hydratatie is extra belangrijk en smeer trouw een SPF om meer huidveroudering te voorkomen," zegt Ultee in Het Laatste Nieuws. "Bestaande vlekjes en rimpeltjes kan je verminderen met ingrediënten als vitamine C, vitamine A en glycolzuur. Deze ingrediënten zorgen ervoor dat je huid stevig blijft, houden de huidstructuur mooi en helpen tegen fijne lijntjes."  

50+

Botweefsel, vetweefsel, collageen, elastine – het wordt allemaal minder zodat de boel wat gaat hangen. Dat zie aan plooien die verschijnen en een veranderende kaaklijn. De huid kan ook wat vaal en dof worden en dat laat je ouder lijken dan alle andere symptomen bij elkaar.

Ultee pleit voor een goede SPF en investeren in celvernieuwing. "Zorg voor voldoende antioxidanten: vitamine C beschermt de huid niet alleen, maar stimuleert ook de aanmaak van collageen. Voelt je huid droog? Kies een vollere crème of smeer een extra laagje plantaardige olie. Een peeling helpt de huid dode huidcellen kwijt te raken en vermindert pigmentvlekjes."

Wat ook helpt: bindweefselmassage om de collageenaanmaak te stimuleren en verder gezond eten, niet roken of drinken en voldoende slapen!

60+

Voor de huid na de overgang worden prijzige kuren met ampullen en stappenplannen aangeprezen, waarbij laaggespannen verwachtingen aan te bevelen zijn. Zoals je een slecht eetpatroon niet kunt wegsporten, zo kun je ook de klok niet terugdraaien.

Wat je wel kunt doen is een wat hogere SPF factor gebruiken om pigmentvorming tegen te gaan. Producten met squalaan en hyaluronzuur zorgen ervoor dat je huid het vocht beter vasthoudt zodat je huid er voller uitziet. Ook fijn: een rijke nachtcrème, op het zalverige af. Verder trouw blijven scrubben met een milde scrub om je huid er gezond en rozig uit te laten zien: een beetje glow staat jeugdiger dan alle fillers van de wereld!

Foto (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in