In 6 weken badpakklaar - week 1: bye bye buikje

In 6 weken badpakklaar - week 1: bye bye buikje

Niets terugdeinzen voor het badpak of de bikini. Nouveau heeft de slimste stappen verzameld om in zes weken zomerfit voor de dag te komen. De eerste week richten we ons op dat vermaledijde buikvet dat zich om je heeft middel verzamelt.

Naar, maar waar: een overgangsbuikje kunnen we simpelweg krijgen zonder meer te gaan eten. Dat is weliswaar frustrerend, maar we hoeven het niet zonder meer te accepteren.

Voedings- en afvalcoach Jasper Alblas: ‘”Ik kom niet meer van mijn buikje af” is zeker iets wat ik vaak hoor. Je hormoonhuishouding verandert in de overgang en als gevolg daarvan is afvallen moeilijker. Dat zit echt niet tussen de oren.

Die wetenschap geeft een hoop vrouwen rust, maar het is nog steeds vervelend.

Van je overgangsbuik afkomen kán wel, maar geef niet op als je na tweeënhalve week nog geen resultaat ziet. En wees realistisch: als je vijfenvijftig bent en het lichaam van een twintigjarige wilt, gaat dat niet lukken.’

Pas je dieet aan

Maar je kunt heel dicht bij je ideaalbeeld in de buurt komen, benadrukt Alblas: ‘Het allerbelangrijkste als je wilt afvallen, is dat je onbewerkte producten eet. Kies vooral eten uit de natuur, veel groente, vis, noten, zaden, pitten. En zorg ervoor dat ze koolhydraatarm zijn.

Dat betekent: geen brood, geen pasta, geen rijst. Dan gaat afvallen het hardst.

Lees ook: Afvallen in de overgang, met deze tips lukt het wel

Daarnaast is het belangrijk om aan krachttraining te doen. Niet zozeer hardlopen, maar echt je spieren sterker maken. Door aan krachttraining te doen, komen je hormonen beter in balans en werkt je vetverbranding optimaal.

Juist na je veertigste is het goed om dat te doen; krachttraining gaat namelijk ook het verouderingsproces tegen. Je wordt simpelweg minder snel oud.’

Met deze 3 oefeningen kom je al een heel eind

Beeld: Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in