• Beauty

Experiment: dít gebeurt er met je huid als je drie liter water per dag drinkt

Experiment: dít gebeurt er met je huid als je drie liter water per dag drinkt

Stap één richting een gezondere levensstijl is beginnen met water drinken. Véél water drinken, het liefst twee liter per dag. Dit zou niet alleen goed zijn voor de gezondheid van je lichaam, maar ook zorgen voor een mooiere, stralendere huid. Toch hoor je ook tegengestelde berichten. Hoe zit het nou écht?

Lees ookShocking: zoveel suikerklontjes eten we gemiddeld per dag

Proost!Speciaal voor de Daily Mail ging Sarah Smith (42), niet bepaald een water-drinker, op onderzoek uit. Bij wijze van experiment besloot ze een maand lang iedere dag maar liefst drie liter water te drinken en verder niets te veranderen (aan bijvoorbeeld haar eetpatroon), om de eventuele effecten van het water drinken zo goed mogelijk te kunnen ervaren.

Verbluffend resultaatVoordat Sarah aan haar ‘onderzoek’ begon, was er niet per sé iets mis met haar huid, maar leek er wel een soort grauwe waas overheen te hangen. Ook had Sarah dikwijls donkere kringen rond haar ogen. Daar lijken die liters water na een maand inderdaad enorme invloed op te hebben gehad. Het verschil - te zien op foto’s die Sarah wekelijks maakte - is werkelijk verbluffend.

Alléén maar voordelenEn niet alleen Sarah’s huid ging erop vooruit, ook de rest van haar lichaam profiteerde van het vele water drinken. “Mijn buik is echt platter, de hoofdpijn waar ik vaak last van had is ook verdwenen en mijn man zegt dat-ie minder cellulitus ziet.” Tja, worden we daar niet allemaal stukken gelukkiger van? Wij vullen nog een glaasje.

Bekijk hier de overige foto’s van Sarah tijdens haar experiment.

Bron: FlairOnline. Beeld: iStock.