Dunner wordend haar door de overgang? Er zijn ook subtiele extensions

vrouw grijs haar bob

Subtiele extensions? Daar word je blij van als je haar dunner wordt!

Bij hairextensions denk je vermoedelijk aan de buitenaardse hoeveelheden haar waarmee influencers en realitystarlets je willen laten geloven dat ze allemaal lang golvend haar tot op hun billen hebben.

Kim Kardashian
© Kim Kardashian

Het is aan Kim Kardashian (42) te danken dat we beter weten. Die is een ervaringsexpert qua extensions en deelde beelden waarop te zien is dat haar natuurlijk haar vrij dun is. En als zij er met extensions wél goed en naturel uit kan zien, dan biedt dat mogelijkheden om ook wat te doen als je haar dunner is geworden door ziekte, de overgang of simpelweg teveel verven, permanenten en te heet stylen.

De doe-het-zelf oplossing

Om toch weer blij in de spiegel te kijken, zijn extensions een prima optie. Clip-ins zijn het goedkoopst, die kun je er zelf inzetten naar behoefte (en er is niets mis mee: Máxima gebruikt ze ook voor meer volume).

  • Heb je dun haar, weersta dan de verleiding om voor zware clip-ins te gaan; 120 gram is echt wel het maximum om ze comfortabel te kunnen dragen zonder dat iedereen meteen ziet dat je een haarstukje in hebt. Soms is twee kleintjes aan de zijkant al voldoende om daar de boel weer wat op te vullen als het dunner wordt door een beetje levenservaring.
  • Het effect is het mooist als je eigen haar een beetje lengte heeft, minimaal een bob.
  • Nog een tip voor het aanbrengen: toupeer de plek op het onderhaar waar je de clip-in wilt hebben en spuit er wat haarlak op, dan blijft het kunsthaar aanzienlijk beter zitten.
  • Twijfel je over de kleur, kies dan een nuance donkerder dan de bovenste laag van je haar. Een clip-in bevestig je daaronder, waar het haar van nature meestal wat donkerder is omdat het minder wordt blootgesteld aan de zon.
  • Kijk voor de kleur niet naar je haarwortels, maar de uiteinden van je eigen haar: daar zullen de extensions zichtbaar zijn.
  • Heeft je haar verschillende kleuren, kies dan gemêleerde clip-ins, voor een natuurlijker effect
  • Kies extensions die iets langer zijn dan je eigen haar.

De professionele aanpak

Bevalt het om weer wat voller haar te hebben, dan kun je overwegen om salon extensions te laten zetten door een professional.

Die kunnen heel precies worden aangebracht bij de haarlijn of op specifieke andere plekken waar het haar dun is, maar ook all-over voor meer volume zorgen. Het dunne haar wordt dan aangevuld met heel kleine, om het bestaande haar gelijmde plukjes.

Ook hier geldt: hou maat. Van het ene moment op het andere rondlopen met leeuwenmanen is geen goed idee als je het er natuurlijk uit wilt laten zien. Het gaat meer om wat meer volume dan om veel extra lengte.

Als je er voorzichtig mee omgaat (niet wild borstelen, elke dag even met een warme föhn opblazen, beetje droogshampoo bij de wortels gebruiken om daar volume te houden bij het uitgroeien), kun je er zo'n drie maanden plezier van hebben. Dat is toch negentig dagen een 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in