Dít is momenteel het populairste parfum ter wereld

Baccarat Rouge 540

Move over, Chanel no 5.

Afgaand op het aantal vermeldingen op de socials is op dit moment één specifiek parfum mateloos populair. En dat is Baccarat Rouge 540 van Maison Francis Kurkdijan, met alleen op TikTok al 200 miljoen views.

Roomspray

Het bestaat sinds 2014 en werd ontwikkeld als roomspray voor de lobby's van de Baccarat Hotelketen. Het nummer 540 staat voor de temperatuur die nodig is om de rode kleur van Baccarat kristal te krijgen. Het huisparfum promoveerde in de jaren daarna tot niche geur. In 2021 werd het uitgeroepen tot het Parfum van het Jaar, maar zoals het nu piekt in populariteit is ongekend.

Peperduur

Ook omdat het tranentrekkend duur is: 125 euro voor 35 ml. Daarvoor krijg je een Oriëntaals bloemige uniseks geur met veel jasmijn en hout, die niet alleen heel luxe overkomt, maar ook warm en troostrijk, elementen die in deze barre nieuwstijden wel eens zouden kunnen bijdragen aan het succes. Het helpt dat de geur niet snel vervliegt: doe je hem 's ochtends op, dan krijg je 's avonds nog complimentjes.

Herkenbaar

Het geheim voor de populariteit volgens het Maison? "Als iemand tegen je zegt dat je lekker ruikt, dan is dat een manier om te vertellen dat je mooi bent," zegt Kurkdijan. "Het voelt speciaal om herkend te worden aan je geur. Het biedt je identiteit. Dus als je parfum je persoonlijkheid benadrukt? Dan is het bingo."

Alternatieven

Mocht de prijs van Baccarat Rouge 540 je budget te boven gaan, dan zijn er dupes te vinden die er aardig bij in de buurt komen, zoals:

  • Ariana Grande Cloud Eau de Parfum
  • Burberry Her Eau de Parfum
  • Pacifica Dream Moon
  • Al Haramain Amber Oud Rouge
  • AllSaints Sunset Riot Eau de Parfum
  • Zara Red Temptation
  • Victoria’s Secret Midnight Bloom

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in