De mooimakers van Bekend Nederland: Top 5 beautysalons

De mooimakers van Bekend Nederland: Top 5 beautysalons

Als BN’er moet je er goed uitzien. Aan wie vertrouw je dan de verzorging van je kostbare gezicht en lijf toe? Wij zochten het uit. Dit is de top vijf  beautysalons van Bekend Nederland.

Voor de wenkbrauwen: Roya Zare

De mooimakers van Bekend Nederland: Top 5 beautysalons

De sprankelende Perzische Roya Zare (59) wordt de wenkbrauwkoningin van Nederland genoemd. Roya woont al bijna dertig jaar in Nederland. Ze wilde altijd al schoonheidsspecialiste worden.

Haar tante had een opleidingsinstituut, waar ze als klein meisje na schooltijd haar ogen uitkeek. Tekenen is haar hobby; zelf denkt ze dat daardoor beter en anders naar gezichten kijkt.

‘In Teheran, waar ik vandaan kom, is esthetiek ontzettend belangrijk. Iraanse vrouwen verzorgen zichzelf erg goed. Mooie wenkbrauwen horen daar als vanzelfsprekend bij. Toen ik 32 jaar geleden in Nederland kwam wonen, gingen mijn handen jeuken.'Informatie: Roya Zare

Voor fillers: cosmetisch arts Leonie Schelke

De mooimakers van Bekend Nederland: Top 5 beautysalons

Leonie Schelke werkt al bijna 20 jaar als cosmetisch arts en fleboloog (spataderspecialist) in Amsterdam. Ze gruwelt van onnatuurlijke hamsterwangen, Donald Duck-lippen en platgespoten voorhoofden.

Haar motto: het resultaat moet natuurlijk en in balans zijn. Je kunt bij haar terecht voor botoxbehandelingen, fillers en een contourverbetering-behandeling.  

Leonie werkt in het Amsterdamse Medisch Laser Centrum en in het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam, waar ze een complicatiespreekuur voor cosmetische behandelingen houdt.

Hier behandelt ze mensen bij wie complicaties na het gebruik van fillers zijn ontstaan. Op dat gebied is ze een expert: complicaties na het gebruik van permanente fillers was zelfs het onderwerp van haar promotieonderzoek.Informatie: Leonie Schelke

Voor een stralende huid: Dany Diop

De mooimakers van Bekend Nederland: Top 5 beautysalons

Dany Diop is de huidspecialist van onder andere Carice van Houten. Gelukkig verdiept hij zich even graag in de ‘gewone’ mens, zolang hij maar een huid mooier en beter kan maken.Toen de Senegalese beauty-consultant en kapper Dany Diop anderhalf jaar oud was, verlieten hij en zijn ouders, broers en zussen zijn geboorteland Senegal.

Omdat zijn vader diplomaat was, reisde de familie veel. Uiteindelijk streken ze neer in Parijs, waar hij opgroeide.

Voor de liefde kwam hij op 27-jarige leeftijd naar Amsterdam. ‘Bij ons thuis was uiterlijke verzorging erg belangrijk. Voordat we naar school gingen, spoot mijn moeder een beetje lavendelparfum op ons.

Ik vond die uiterlijkheden prachtig, ik bestudeerde urenlang in de badkamer haar smeerseltjes.’ Informatie: Dany Diop

Bindweefselmassage van Agnieszka Kadula

De mooimakers van Bekend Nederland: Top 5 beautysalons

Gezichtsbehandelingen zijn ‘uit’, bindweefselmassage is in. Bind-weefselmassage helpt vocht sneller af te voeren, de circulatie op gang te brengen en de huid strakker te maken.

Tien jaar geleden opende de Poolse econome en fysiotherapeut Agnieszka Kadula haar salon Bodyfix, een massagesalon in Amsterdam. Kleine Agnieszka wist als kind al dat ze later ook masseur zou worden. Om haar ouders een plezier te doen, studeerde ze behalve fysiotherapie ook economie en werkte ze een tijdlang als econome. Nadat ze moeder werd, besloot ze te gaan doen wat ze écht leuk vond.Informatie: Agnieszka Kadula

Voor een stralende lach: De gebroeders Kleinsman

De mooimakers van Bekend Nederland: Top 5 beautysalons

De tandarts krijgt het steeds drukker. Niet zozeer met gaatjes vullen, maar met het verfraaien van het gebit. Recht en wit, dat is de wens.

Nadat de gebroeders Richard en Bertho Kleinsman drie jaar als tandarts hadden samengewerkt in Düsseldorf, besloten ze samen een nieuwe kliniek op te richten. 

In 1992 opende het duo in Bocholt, vlak over de grens, de kliniek Kleinsman/Kleinsman. Later voegde Babak Varzideh zich bij hen, en inmiddels is Kleinsman/ Varzideh Dental Center uitgegroeid tot een praktijk die gespecialiseerd is in cosmetische tandheelkunde.

Kleinsman/Varzideh Dental Center, met een vestiging in het Arsenaal in Naarden-Vesting en in Bocholt, Duitsland, rekent topsporters, filmsterren, zakenmensen, BN’ers, voetballers tot zijn clientèle.Informatie: Bertho Kleinsman

In Nouveau 7-2018 lees je meer over de behandelingen van deze beauty-experts én hun beste schoonheidstips. Nu in de winkel!

De mooimakers van Bekend Nederland: Top 5 beautysalons

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in