BEAUTY @HOME TIP 4: Van botox naar no-tox

BEAUTY @HOME TIP 4: Van botox naar no-tox

Opfris-tips voor zelfredzame powervrouwen!

Met de anderhalve-meter-afstand-regel kun je onderhoudswerkzaamheden aan je rimpels voorlopig even vergeten, maar Nouveau helpt je de schade te beperken.

Lees ook

Eerlijk is eerlijk: het effect van een prik botuline toxine (Botox®) valt met huidverzorging nooit te evenaren, al hoor je wel regelmatig soortgelijke beloftes. Het enige ingrediënt dat in de buurt kan komen van een ‘spierontspannende’ werking (maar dan enkel aan het huidoppervlak) zijn enkele peptiden, zoals argireline (acetyl-hexapeptide-3).

BEAUTY @HOME TIP 4: Van botox naar no-tox

Ze worden zodoende in ‘no-tox’ skincare verwerkt om het huidoppervlak als het ware te ontspannen ofwel harde gelaatstrekken te verzachten waardoor de sterke rimpels simpelweg iets minder opvallen (kijk bij merken als Biotulin, PCA Skin, The Ordinary).

BEAUTY @HOME TIP 4: Van botox naar no-tox

Heb je meer geduld, dan kan je aan de slag met een apparaat op basis van microstroom, gebaseerd op het principe dat deze zachte golven de huid triggeren zelf meer vers collageen aan te maken. Waardoor op de (dag na dag) behandelde plek op den duur lijntjes kunnen vervagen.

Hier geldt echt: dagelijks doen, minstens enkele minuten lang op de zone waar je rimpels liever kwijt dan rijk bent. Tip: NuFACE Fix Line Smoothing Device is een handzamer on the go maatje dan het origineel om dagelijks, in enkele minuten, zowel kraaienpootjes als de beruchte plooirok op de bovenlip te kunnen behandelen (€ 169,95).

Openingsfoto (c) iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in