Baanbrekend: een inclusieve beautytool voor mensen met een fysieke beperking

Hapta Beauty tool

Beauty voor iedereen, wat een mooie ontwikkeling!

Naar geschat leven er zo’n 50 miljoen mensen met een beperking. Dat maakt voor hen dagelijkse handelingen, van je veters binden en haren kammen tot het opdoen van lippenstift of mascara, een echte uitdaging.

Enter de HAPTA van Lancôme, een smart make-upapplicator ontwikkeld voor mensen die door een ziekte of een accident minder mobiel zijn in hun armen en/of handen. Een innovatieve én inclusieve ontwikkeling, want het is de eerste beautytool ooit voor mensen met beperkte motorische vaardigheden.

Het is een soort robotarm die je bewegingen ondersteunt. Hierdoor kan je dus lippenstift aanbrengen op een stabiele manier. In de praktijk is deze beautytool ook wel vergelijkbaar met een gimbal, een toestel dat stabiele videobeelden met je gsm mogelijk maakt. 

HAPTA werkt met een magneet en een klik-functie, waarmee je de lippenstift makkelijk kan bevestigen. Daarna kan je de positie instellen naar wens, want het toestel kan alle mogelijke kanten opdraaien. Je kunt het een en ander opslaan, zodat je de volgende keer meteen kunt gaan stiften.

De gadget werkt op ingebouwde batterijen die het zo'n drie uur volhouden na het opladen. Je kan het dus zo’n tien keer gebruiken of ongeveer een uur continu gebruiken. De prijs is nog niet bekend, het apparaat is later dit jaar te koop en moederbedrijf L'Oréal werkt aan meer inclusieve en innovatieve make-uptools.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in