Ageless beauty: 3 make-up faux pas die je écht niet meer wil maken

Ageless beauty: 3 make-up faux pas die je écht niet meer wil maken

Waarschijnlijk weet je intussen uitstekend welke kleuren en make-upproducten wonderen voor je doen - en welke je beter links kunt laten liggen. Toch kan het zomaar gebeuren dat een vaste make-uproutine op een dag niet meer voldoet.

Sterker nog, er zijn een paar make-up valkuilen waar je echt rekening mee moet houden nu je iets ouder wordt.

Handig om te weten wat je beter niet kunt gebruiken na je veertigste, simpelweg omdat het minder flatteus kan uitpakken:

1. Glitters be gone

Blijf weg van glitteroogschaduw en ook van glinsterende bronspoeders. Het is allemaal leuk voor meisjes van achttien, maar doorgaans te carnavalesk voor een veertigplusser.

Onthoud sowieso dat elk glittertje of hoogglanseffect zowel op je wangen als ogen genadeloos alle plooitjes en kreukels in de spotlights zet. 

2. Verkeerd gemaskeerd

Met een intens dekkende, matterende foundation loop je al snel het risico op een maskerachtige finish. Een subtiele glow oogt altijd frisser dan een matte uitstraling, zeker als je last hebt van een droge huid.

Om een teint met pigmentvlekjes of roodheid te camoufleren, kun je dan beter color corrector concealers gebruiken, als eerste stap onder je foundation. Groen heft roodheid op, oranje verdoezelt pigmentatie en lila neemt een grauwsluier weg. 

3. Poeder loeder

Losse poeder is niet per se taboe, maar luistert heel nauw qua applicatie en kwaliteit. Als de poeder te droog of te sterk talgabsorberend is, kun je de aanwezigheid van lijntjes versterken.

Als de formule echter een verhelderende, hydraterende werking heeft, is ze wél geschikt voor de rijpere huid.

Zo kun je bijvoorbeeld grove poriën verkleinen: dep een compacte, ronde kwast in de poeder, klop af en ‘druk’ de haartjes dan in ronddraaiende bewegingen over je wangen.

Je vindt deze fijne poeders bij de luxemerken waaronder Sensai, Estée Lauder, Chanel, Clarins en La Prairie.  

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in