5 beauty dupes waar je niet de hoofdprijs voor betaalt

Door Ella Vermeulen
Beauty dupes

Misschien geen cultstatus, maar net zo lekker!

'Dupes' heten ze, beautyproducten die sprekend lijken op heel populaire cosmeticatoppers. Het verschil zit 'm in de prijs en dat kan best goed uitkomen.

Schoonheidsslaapje in een flesje

Advanced Night Repair van Estée Lauder is een klassieker om fris en fruitig mee wakker te worden. Dicht in de buurt komt het Elixir Botanique Recovery, een nachtserum van Yves Rocher. Voor de liefhebbers van K-Beauty: Missha Time Revolution Night Repair Probio Ampoule. Het scheelt zo'n 70 euro met het origineel.

Lippen om te zoenen

De Pillow Talk Lipstick van Charlotte Tilbury is een waar beautymirakel, in de zin dat de kleur vrijwel iedereen flatteert en de lippenstift ook nog eens prettig draagt en lang blijft zitten. Alternatieven: Maybelline Superstay Crayon en Milani Bold Colour Statement in Matte. Verschil in prijs: 22 euro.

Glow voor een prikje

De Living Luminizer van RMS is beroemd omdat ie je huid laat stralen, zonder het effect van een glimmend hoofd (want je wilt glow, geen shine). Prima alternatief: de Strobe gel van Zoeva en de BE Creative Mega Glow Highlighter Stick. Verschil: zo'n 28 euro.

Haarwonder

De gepatenteerde Repairing Hair Protector Set van Olaplex staat op eenzame hoogte als het gaat om beschadigd haar een make-over geven. Maar er zijn alternatieven, zoals het Living Proof Triple Bond Complex en Philip Kingsley’s Bond Builder Split End Remedy. Het verschil in prijs kan oplopen tot wel 100 euro (afhankelijk van welk product van het origineel je voorkeur zou hebben).

Klapwieken à la Diana

Niemand kon zo dramatisch onder haar wimpers doorkijken als prinses Diana. Advanced Wimperserum van Revitalash geldt als het go-to product om ook van die mooie wimpers te krijgen maar is à 80 euro wel een investering. Goed alternatief: Multi-Peptide Lash and Brow van The Ordinary – scheelt al snel 70 euro.

Foto (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in