10 jaar jonger in 2 minuten met deze lipstick-hacks!

10 jaar jonger in 2 minuten met deze lipstick-hacks!

Rustig aan met de gloss om geen 'oud meisje' te lijken.

'Hoe je lipstick gebruikt, kan je tien jaar ouder, maar ook tien jaar jonger maken,' zegt Diane Kendall, make-up artist van Marc Jacob Beauty. 'Update je lipsticklook naar wie je nu bent, niet wie je ooit was.'

Diane's beste tips

Rustig aan met de lipliner, die kan je een harde uitstraling geven, zeker als er lijntjes om de mond zijn verschenen. Leg de nadruk liever op je ogen. Hecht je erg aan een gedefinieerde mond, zorg dan dat de lipliner niet donkerder is dan de lipstick en kies liever voor een zachte kleur lipstick dan een felle, matte kleur. Goed om te weten: ook met een lipliner in de kleur van je huid kun je je lipvorm wat meer definiëren. En echt, je kunt ook zonder: een natuurlijke mondvorm staat vaak net wat jonger en frisser.

Om te zoenen zo zacht

Droge lippen met velletjes en barstjes maken al snel oud. Zachtjes scrubben en smeren is dan een goed begin. Beste tip van Diane: 'Vermijd vloeibare lipsticks, die kunnen erg uitdrogen waardoor lijntjes zichtbaarder worden.'

Rustig aan met gloss

All-over glimmende gloss gebruiken maakt snel een oud meisje van je. Beperkt het tot een tipje gloss of highlighter in het midden van de lippen. Die zien er zo meteen zachter en voller uit omdat de highlighter het licht vangt.

Ken je kleur!

Heb je een heel lichte huid, dan maken diepe bessenkleuren met teveel blauwtonen erin je al snel flets en oud. Ga dan liever voor perziktinten of helderrood. Soms moet je twee kleuren mengen  om de meest flatterende te vinden.

Is je huid iets getint met warme ondertonen (dat kun je zien aan de aderen in de pols, die zijn dan meer groen dan blauw. Ook als goud je geweldig staat, heb je warme ondertonen in je huid), dan kies je in lipstick in het kleurschema van oranje en bruinrood tot terracotta of een rijke nude die iets donkerder is dan je teint.

Heb je een donkere huid, dan zullen heel veel kleuren lipstick je prachtig staan. Het is alleen even puzzelen met een nude, die het beste zo dicht mogelijk bij het bruin in je lippen komt. Daarbovenop een beetje koraal of roze voor een beetje kleur en ook je nude ziet er fabulous uit.

Niet te hard drukken

Professionele visagisten brengen lipstick op met een kwastje, voor een mooie zachte look. Daar zul je zelf niet altijd tijd of gelegenheid voor hebben, maar het helpt al om niet te hard te drukken als je je lippen stift. Bijwerken doe je liever door even met een vinger te deppen dan door een nieuwe laag aan te brengen: dikke lagen 'caken' maakt oud.

Foto (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in