Zó verlaat je geruisloos een WhatsApp groep

vrouw telefoon

Soms heb je gewoon geen zin in gedoe of drama.

WhatsApp-groepen zijn mateloos populair. Of het nu gaat om een familieapp, een buurtapp, clubapp of een werkapp, het is een snelle en superhandige manier om onderling te communiceren.

Er zit één nadeel aan zo'n app: soms zitten er veel te veel mensen in, zijn de berichtjes niet on-topic of heb je gewoon helemaal geen zin meer om de flauwe grappen van oom Karel steeds langs te zien komen.

Je kunt eruit stappen, maar dan krijgt de groep een melding: 'X heeft de groep verlaten' en vervolgens krijg je dan vaak 42 privé-appjes van mensen die willen weten waarom je opgestapt bent. Dráma.

Dat kan slimmer met dit trucje: start Whatsapp en selecteer de groep die je wil verlaten. Klik op groepsinformatie en selecteer de optie 'Het gesprek een jaar dempen'. Je deactiveert nu de meldingen voor deze chat. Archiveer de chat vervolgens en je bent vrij van de groepsdruk. Je kunt de groepsapp eventueel ook helemaal verwijderen, dat is ook lekker rustig 😉

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in