Zó verhelp je snel condens op je autoruiten

Zo'n beslagen autoruit rijdt niet echt lekker…

Door Ella Vermeulen
condens autoruit beslagen

Het 'waar is mijn wisser ook alweer?' seizoen is aangebroken. Omdat het koud is en er veel vocht in de lucht zit staat je auto er in de ochtend vaak beslagen bij en kun je er het beste even met een trekkertje omheen lopen om de ramen helder te krijgen. Was er nachtvorst, dan kun je ook aan het krabben slaan, tenzij je er de avond ervoor aan hebt gedacht om je auto even af te dekken.

Ook zonder zicht kan het even afzien zijn voor je weg kunt rijden. Condens op de autoruit kan een forse belemmering van het zicht betekenen en moet dus altijd even worden verwijderd voor je op pad gaat. Wegenwacht Paul laat hier even zien hoe je condens verhelpt.

Heb je last van condens op je autoruiten, dan is dat meestal eenvoudig te verhelpen met onderstaande tips van de ANWB:

  • Schakel de airconditioning in. De ruiten zijn binnen enkele momenten vrij van condens.
  • Heeft je auto geen airconditioning, zet de verwarming dan op de hoogste stand en richt de blazers op de voorruit.
  • Wrijf met een doek of zeem de binnenkant van de ruiten schoon.
  • Gebruik een auto-ontvochtiger tegen beslagen ruiten en andere vochtproblemen. De auto-ontvochtiger is een speciaal kussentje, dat tot 400ml aan vocht opneemt. De ontvochtiger trekt het vocht uit de omgevingslucht en is herbruikbaar door thuis te drogen op de centrale verwarming. Het opgenomen vocht wordt niet meer vrij gegeven.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in