• Lifestyle

Yoga en Pilates: Déze 4 online work-outs helpen me met afvallen

Yoga en Pilates: Déze 4 online work-outs helpen me met afvallen

Week 2 van mijn afvaluitdaging: 5 kilo kwijt in 5 weken. Vorige week paste ik mijn eetpatroon aan, deze week is het tijd voor meer vetverbranding!

Afgevallen tot nu toe: 0,8 kilo, het begin is er.

Maar ik zal ook iets aan mijn lichaamsbeweging moeten doen, want met een uurtje tennis in de week, raak ik die 5 kilo’s in 5 weken niet kwijt.

Hardlopen zit er voor mij niet in door een blessure, maar ik heb een prima alternatief gevonden dat meer op krachttraining is gebaseerd: YouTube. Voordeel: Het is gratis en ik ben snel weer thuis.

Ik heb mijn Yoga-matje afgestoft en op mijn televisie YouTube opgezocht. Ik kies elke dag een work-out van minimaal een halfuur. Dit zijn mijn 4 favorieten:

1. 30-Minute Strength, Cardio, and Pilates Core Workout van Kit Rich

Veel oefeningen voor je ‘core’ (buikspieren en onderrug) en squads totdat je een ons weegt, maar je krijgt er wel goede benen van! Dat maak ik op uit de verzuring die voel na de oefeningen.

Yoga en Pilates: Déze 4 online work-outs helpen me met afvallen

De motivatie van Kit Rich is Amerikaans, maar wel nuttig: Honor your process is haar mantra en mijne nu ook, ik doe alles op mijn eigen tempo, maar merk al best snel verschil!

Naar de video

2. 30-Minute Cardio Pilates For a Flat Belly

Ja, als we toch probleemgebieden aanpakken, dan die buik ook meteen maar! Wat ik fijn vind aan deze training, is dat je ook iemand kan volgen die de oefeningen in een lagere intensiteit doet.

Naar de video

3. Yoga with Adriene

Ik volg al een hele tijd de online yoga-lessen van Yoga with Adriene.

Yoga en Pilates: Déze 4 online work-outs helpen me met afvallen

Zij heeft echt leuke series zoals 30-days challenge en yoga for weight loss (!). Gelukkig heeft ze een gezonde dosis zelfspot en zelfs een yoga-les voor als je een kater hebt. Adriene begrijpt me.

Naar de video

4. Benen als een Victoria’s Secret Model: ja graag!

Deze Booty-, Thigh-, and Abs-Toning Workout From a Victoria's Secret Model Trainer is ook leuk. Veel ‘vloerwerk’ en de trainer is ook niet rot om naar te kijken.

Naar de video

Wil je liever een Nederlands gesproken video? Zoek dan online op pilates video en je krijgt meteen wat Nederlandse video's voorgeschoteld.

Voedingspatroon

Goed, ik heb mijn voedingspatroon aangepast zoals je vorige week hebt kunnen lezen in deze blog. Ik heb één keer gespijbeld toen de schaal met bitterballen voorbij kwam na een tenniswedstrijd, maar ja, ik had wel getennist, dus vooruit.

Verder gaat het met het eten goed:

Ik ontbijt stevig met havermout op basis van water. Dat ziet er op Instagram-accounts van foodies echt súperlekker uit, maar het lijkt bij mij meer iets om de gaten in de muur mee te vullen. Met zwarte bessen, wat chia-zaad, ongebrande noten en kaneel maak ik er nog iets van. Voordeel: geen trek tot een uur of 12:00.

Lunch is meestal een salade met een dressing op basis van yoghurt of olijfolie.

Verder houd ik me aan deze 5 regels

Volgende week hoor je wat het resultaat is en geef ik je mijn 3 favoriete recepten voor lekkere recepten die goed voor je zijn. 

Tot dan!

Volg de redactie

In de maand januari gaat de Nouveau-redactie op een andere tour. Inge wil graag weer wat afvallen en doet dat met Cambridge, Claudia doet de Vegan Switch en Wies gaat voor Dry January.