Wat een weelde: dit zijn de drie nieuwe Grand Suites van de Oriënt Express

Door Kim Veldema
Wat een weelde: dit zijn de drie nieuwe Grand Suites van de Oriënt Express

Het is ongetwijfeld de beroemdste trein ter wereld: de Venice Simplon-Oriënt-Express. Nu is de historische trein weer in het nieuws, want onlangs werd aangekondigd dat de Oriënt Express drie gerenoveerde luxe Grand Suites zal krijgen voor de reizen door Europa, die in maart volgend jaar van start gaan.

Tijdens wekelijkse trips tussen Londen, Parijs en Venetië, en de jaarlijkse reis van Parijs naar Istanboel, zullen de gasten die verblijven in de Grand Suites, genieten van een slaapkamer met tweepersoonsbed, een aparte huiskamer voor private dining, plus een sofa die kan worden veranderd in een extra slaapplaats. 

Alle ruimte voor een en-suite badkamerDe suites hebben ook alle een andere primeur in het lange bestaan van de trein: privé en-suite badkamers met wastafels, douche en toilet. Voor een hotelkamer is dat wellicht de gewoonste zaak van de wereld, maar niet voor deze trein. De rest van de compartimenten is slechts groot genoeg om de bank te veranderen in een bed; badkamers en een wastafel worden gedeeld met de overige gasten.  

Hoewel de drie Grand Suites alle gedecoreerd zijn in Art Deco-stijl, is elk vertrek geïnspireerd op 's werelds meest romantische steden, zoals Istanboel, Parijs en Venetië.

Grand Suite - IstanboelGeïnspireerd op de Grand Bazaar van Istanboel, heeft deze suite allerlei weelderige details, zoals met de hand gesneden houtwerk, leer met reliëfs en versierde metalen accenten.

Wat een weelde: dit zijn de drie nieuwe Grand Suites van de Oriënt Express

Grand Suite - ParijsDe architectuur van de Franse hoofdstad moest terug te zien zijn in deze Grand Suite. Het vertrek is gedecoreerd in de lichte, romantische kleur sage green (salie groen) en heeft klassieke bloemaccenten. Heerlijk genieten van een afternoon tea, terwijl het landschap aan je voorbijtrekt, wat een droom.

Wat een weelde: dit zijn de drie nieuwe Grand Suites van de Oriënt Express

Grand Suite - VenetiëUiteraard is deze prachtige suite geïnspireerd op Italiaans barok en design uit de Renaissance. Gasten zullen de mooiste zijde en geweven stoffen aantreffen, maar ook glazen lampen en Venetiaanse meubels in rijke tinten blauw. 

Wat een weelde: dit zijn de drie nieuwe Grand Suites van de Oriënt Express

Aangezien de drie suites zich bevinden in hetzelfde rijtuig, kunnen de vertrekken ook gereserveerd worden door één grote groep.

Kaviaar van het huisEen reis in een Grand Suite, van Londen naar Venetië, met één overnachting kost zo'n € 5,370 euro per persoon en gasten worden getrakteerd op tal van extra's, zoals privé-transfers van en naar het treinstation, een tafel voor twee - op het tijdstip van eigen keuze - in het luxe treinrestaurant, kaviaar van het huis en een Art Deco-badjas om als souvenir mee naar huis te nemen.

Klinkt als de nostalgische reis van onze dromen. Hier zie je een voorproefje:

Bron: Town & Country Magazine