• Lifestyle

Vivian Slingerland: 'Hedy d'Ancona bezorgde me het schaamrood op de kaken'

Vivian Slingerland: 'Hedy d'Ancona bezorgde me het schaamrood op de kaken'

Exclusief: de column van Vivian van Koffietijd op Nouveau!

Vijftig zijn? Bij Koffietijd weten ze er alles van. Presentatoren Quinty Trustfull, Pernille La Lau, Vivian Slingerland (samen 150 jaar) delen om de beurt hun leukste lifestyle fragmenten uit Koffietijd op Nouveau.nl. Vandaag de week van Vivan Slingerland! 

Lieve Nouveau-lezers,  

Vandaag is het weer tijd voor mijn column met al mijn Koffietijd-favorieten van de afgelopen tijd. Ik heb weer genoeg om met jullie te delen, dit keer met een herfsttintje. Want ja, we kunnen er niet meer omheen: de herfst is officieel ons land binnengekomen.

Ouderwetse stampot 

Nu het weer natter en kouder wordt, krijg ik meteen zin in een goede portie Hollandse stamppot. Van boerenkool- tot andijviestamppot, mij maak je enorm blij met het stamppotseizoen. En dus was ik blij dat London stamppot ging maken. Tot ik hoorde welke: hutspot. Laat dat nou net mijn walg-stamppot zijn, ik vind het net babyvoer.

Zelfs London begreep mij. En zei: “Ik maak een 2.0 versie van de hutspot”, met gekarameliseerde wortel en ui. En, dat was lekker! Het zat ‘m in de smaak en bite  Deze week ga ik het zelf ook maken voor mijn gezin. 

Uitwaaien met appelgebak

Weer of geen weer: ik ben graag buiten. Natuurlijk moet ik er ook vaak uit, om te wandelen met mijn hond Sjaak. 4 keer per dag  

Veel in de buurt, of even heerlijk naar het bos. Het ziet er nu zo mooi uit met al die herfst bladeren. Nog leuker vind ik het om te gaan wandelen met Sjaak én het hele gezin. Even naar het strand om goed uit te waaien.

En ja, dat is in de herfst ook fantastisch om te doen. Echt even uitwaaien en daarna een terrasje pakken om op te warmen met een kop thee. Met een lekker stuk appelgebak erbij. En als je dan toch richting zee gaat, gun je zelf dan een overnachting. Onze vrijetijdsdeskundige Marleen heeft hier genoeg leuke tips voor! 

Romantisch wegzwijmelen

Thuis vind ik het ook zo fijn om met een kop thee, stuk chocolade en een dekentje op de bank te hangen, met een goeie film of serie erbij. En waar word je nu warmer van dan van de liefde?

Entertainmentdeskundige Eline de Ruig heeft de leukste romantische series en films op een rijtje gezet. Genoeg om heerlijk bij weg te zwijmelen dus.  

Schaamrood op mijn kaken

Nog een kijktip is de documentaire over de bekendste feministe en oud-politica Hedy d’Ancona. Echt een prachtige documentaire. En wat een krachtige vrouw is dat toch. Geweldig om te zien hoe zij altijd weer die barricade opgaat, zelfs nu ze 85 jaar is geworden. En haar woorden raken mij meteen: “Ik weet niet of het helpt, maar het helpt mij.”

En op deze leeftijd leert ze nog steeds nieuwe dingen, zo ook over dickpicks!

Hoe zij in het leven staat, openstaat voor nieuwe dingen, hoe ze vrouwen helpt: wat een powervrouw! Echt te gek. En op deze leeftijd leert ze nog steeds nieuwe dingen, zo ook over dickpicks! Daar krijg ik zelfs het schaamrood van op mijn kaken.  

Of je er nu op uit wil gaan of toch lekker thuis wilt blijven, genoeg herfstinspiratie lijkt mij. Volgende week zal Quinty haar column weer schrijven. Geniet van het weekend. Enne, waai niet weg!

Liefs, Vivian 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in