Shirma Rouse wordt tv-kok met ode aan Caribische keuken!

Shirma Rouse Soul Kitchen
© 24 Kitchen

Leuke carrièremove voor Shirma Rouse: ze is deze zomer te zien als tv-kok!

Haar nieuwe en allereerste kookprogramma 'Shirma's Soul Food' is een ode aan de Caribische keuken. De gerechten zitten boordevol kleur, smaak & geur en ademen het fenomeen 'comfort food'. Met gasten zoals Jandino Asporaat, Trijntje Oosterhuis en Edsilia Rombley beloofd het een gezellige én muzikale ambiance te worden.

Shirma's Soul Kitchen 2

Shirma ken je om haar geweldige stem, ze maakte naam als achtergrondzangeres van diverse grote talenten waaronder Anouk, Alain Clark en Chaka Khan, maar bracht ook meerdere eigen albums uit. Naast zingen is haar grote passie koken en beter voor zichzelf zorgen: ze viel al 60 kilo af. In 2021 lanceerde ze haar eerste kookboek Shirma’s Soul Kitchen, over de Caribische keuken. Dit voorjaar verschijnt een tweede deel van dit boek: 'Shirma's Soul Kitchen 2' #foodforthought. Waarin ze de lezer meeneemt tijdens haar reis om een betere versie van zichzelf te worden met als toegift een vijftigtal koolhydraatarme, vegetarische en 'cheat day-waardige' recepten.

Kookprogramma

Shirma's Soul Food is haar eerste eigen kookprogramma en 24Kitchen is trots om haar aan het fantastische rijtje chef-koks te mogen toevoegen. In deze serie kookt ze diverse gerechten uit haar kookboeken, maar neemt ze je ook mee in haar familiegeschiedenis met gerechten uit haar jeugd.  Shirma's eerste optreden op de zender is overigens al op 6 juni, wanneer ze te gast is in het nieuwe seizoen Guilty Pleasures met Chef-kok Perry de Man. 

Shirma's Soul Food is vanaf 3 juli elke werkdag te zien om 18:00 uur bij 24Kitchen.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in