• Lifestyle

Romantisch waddeneiland Vlieland, 8x dit wil je gezien hebben

Romantisch waddeneiland Vlieland, 8x dit wil je gezien hebben

Net als op Schiermonnikoog mogen hier geen auto’s komen. Gelukkig maar, want dat maakt Vlieland tot de ultieme uitrustplek. Ideaal voor een romantisch weekend.

Hotspots op Vlieland

Restaurant Zuiver biedt een heerlijk én oogstrelend vijfgangenmenu voor slechts veertig euro.

Bij het Armhuis eet je Frans klassiek en duurzaam. Er is geen menu, je eet wat de pot schaft.

Badhotel Bruin is de plek voor gastronomie. Ray Venmans, voormalig souschef van La Rive in het Amsterdamse Amstel Hotel, kookt er de sterren van de hemel.

Een absolute must wanneer je op Vlieland bent

Naar het Posthuys fietsen. Je kunt hier ook slapen, maar juist het zonnige terras maakt dit de ideale plek voor een versnapering (of twee, of drie) om jezelf te belonen na een fietstocht met tegenwind.

Overnachten

In de Dorpsstraat vind je een hele rits hotels die allemaal prima zijn, maar onze persoonlijke favoriet is Seeduyn. Met wellness, zwembad en uitzicht op de golven.

Trouwen doe je op Vlieland

Een van de mooiste trouwlocaties van Nederland bevindt zich op Vlieland. Midden op het strand staat een ogenschijnlijk geïmproviseerd huisje van bijeengeraapt juttersmateriaal, een meter of drie hoog, het Drenkelingenhuisje.

Versierd met vlaggetjes is het een prachtige plek om te trouwen of opnieuw je jawoord te geven. Wie weet pak je nog een zonsondergang mee ook.

Fantastisch festival: Into The Great Wide Open

Zin in een avontuur? Bezoek dan dit festival, waar kamperen wonderbaarlijk comfortabel is en iedereen zich thuis voelt, van jong tot oud. Koop wel op tijd kaartjes, want die vlíégen doorgaans over de toonbank.

Dit jaar wordt Into The Great Wide Open gehouden van 30 augustus tot 2 september. Op het programma staat onder andere Wende Snijders.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in