Roaring Twenties probleem: er dreigt champagne schaarste

Door Ella Vermeulen
Roaring Twenties probleem: er dreigt champagne schaarste

Even geduld, de oogst van 2020 komt eraan.

Terwijl de een theezakjes vlijtig hergebruikt tot er geen kleur of smaak meer vanaf komt, blijken anderen champagneproblemen te hebben. Letterlijk.

Mede door het opheffen van de coronabeperkingen in veel landen is de vraag naar champagne sterk gestegen. Er wordt meer gefeest, getrouwd en besteld. Met als gevolg dat de voorraden in rap tempo opraken, zo meldt Moët Hennessy, eigenaar van labels als Moët & Chandon, Dom Pérignon, Ruinart en Veuve Cliquot.

Topman Philippe Schaus van de drankentak van luxeconcern LVMH stelt dat de huidige periode binnen het bedrijf de ’roaring twenties’ wordt genoemd, naar de bijnaam van de twintiger jaren van de vorige eeuw. Dat was – net als nu – een roerige tijd met grote veranderingen, waarin er wel eens een flesje zuchtte om iets te vieren dan wel de scherpe randjes er vanaf te halen.

Moet je nu vrezen voor champagnehamsteraars? Neuh, óók lekkere bubbels als cremants, prosecco en cava zijn nog goed verkrijgbaar en volgend jaar worden de voorraden weer aangevuld, als de oogst van 2020 op de markt komt.

Foto (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in