Van Split tot Tirana: dit zijn 10 trending bestemmingen in 2023

Saranda Albanie

Nederlanders wijken wat vaker af van het geijkte vakantiepad.

Als je denkt aan populaire vakantiebestemmingen voor Nederlanders aankomende zomer, denk je misschien vooral aan Spanje en Portugal. Maar Nederlanders zijn ook steeds avontuurlijker als het gaat om het boeken van hun zomervakantie voor 2023, blijkt uit onderzoek van Skyscanner, het vergelijkingsplatform voor vluchten.

Albanie
© Getty Images

Zo scoren bestemmingen als Split (Kroatië) en Tirana (Albanië ↑ ) hoog in de lijst van snelst opkomende vliegbestemmingen voor aankomende zomer.

Game of Thrones

"Als we de zomer van 2023 vergelijken met die van 2019, het laatste ‘normale’ reisjaar voor de pandemie, zien we aanzienlijke verschuivingen in waar Nederlanders naartoe reizen”, zegt Skyscanner reisexpert Ronald Scheepens.

Split Kroatie Fort Klis
© Getty Images

“Split in Kroatië, waar Game of Thrones is gefilmd, is deze zomer opvallend populairder. Ook is het een populaire bestemming voor digital nomads en solotravelers, een vorm van reizen die steeds populairder is onder Nederlanders, zo bleek eerder dit jaar uit het Travel Trend Report 2023 dat Skyscanner begin dit jaar publiceerde. Ruim een derde (37%) van de Nederlanders is namelijk van plan om dit jaar alleen op reis te gaan en 13% van de Nederlanders heeft plannen om hun vakantie met werk te combineren.

Albanie
© Getty Images

Een andere opvallende stijger op de lijst van trendy bestemmingen is Albanië. Vluchten naar Tirana zijn voor komende zomer enorm populair. En dat is niet gek, dit is een bestemming die alles heeft: witte stranden, authentieke dorpjes en een prachtige rauwe natuur. Wat ook meespeelt is dat de prijzen in Albanië een stuk lager liggen, als je ze vergelijkt met Nederland. Een kopje koffie kost minder dan een euro en voor zo’n vijf euro kun je in een restaurant twee pizza’s bestellen.

Dit zijn de trending bestemmingen voor deze zomer

  1. Palma (65 plekken omhoog)
  2. Tirana (62 plekken omhoog)
  3. Alicante (53 plekken omhoog)
  4. Split (49 plekken omhoog)
  5. Ibiza (46 plekken omhoog)
  6. Faro (41 plekken omhoog)
  7. New Delhi (41 plekken omhoog)
  8. Cancun (38 plekken omhoog)
  9. Valencia (35 plekken omhoog)
  10. Mumbai (23 plekken omhoog)

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in